I DAG:
BØGER

EN DJÆVEL I DEN LYSE NAT

17. marts 2019
KAN OPLEVES I HELE LANDET

Hvem myrdede Stine Geisler?

En af de mest myteomspundne mordgåder i nyere dansk kriminalhistorie

En tidlig junimorgen i 1990 gør en kok et uhyggeligt fund i en kælder under et københavnsk spisested. Her ligger liget af en 18-årig pige, der er bundet, pint og kvalt ihjel. Hun er blevet dræbt natten før, midt under pinsekarnevallet. Lige om hjørnet fra opgangen, hvor hun bor med sin mor, far og bror. I hjertet af Pisserenden, Københavns bohemekvarter, der tiltrækker kunstnere, journalister og intellektuelle. Den myrdede pige, Stine Geisler, kendte flere af dem fra sin stamcafé, Sabines Caferia – og hun kendte dem også bedre, end hendes familie og vennerne fra gymnasiet vidste.

Som nyansat i drabsafdelingen på Politigården, står vicekriminalkommissær Ove Dahl med sin karrieres hidtil sværeste sag. På gerningsstedet peger sporene både på had, hævn og begær som mulige motiver, og i en hemmelig dagbog dukker ukendte sider af Stine Geislers liv op.

Journalist Søren Baastrup rekonstruerer i En djævel i den lyse nat en af de mest myteomspundne mordgåder i nyere dansk kriminalhistorie. Et drab, der blev et ar på sjælen i Indre By. Et drab, der føjede sig til en bølge af uopklarede kvindedrab i tiden omkring 1990 og trækker tråde helt op til vor tid. Forfatteren møder venner, familie, efterforskere og mistænkte for at komme nærmere et svar på spørgsmålet: Hvem myrdede Stine Geisler?
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
1. januar 1900
Bøger info
Søren Baastrup, født 1975, er uddannet journalist og tidligere magasinredaktør. Han er forfatter til en lang række bøger og har siden 2011 skrevet om især kriminalsager og politiets arbejde.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun