I DAG:
FILM

Perlemorsknappen

30. oktober 2015
KAN OPLEVES I ØST FOR PARADIS I ÅRHUS

’Perlemorsknappen’ er en fortælling om vand, kosmos og om vi mennesker. Det hele starter med opdagelsen af to mystiske knapper på bunden af Stillehavet ud for Chiles kyst.

Havet indeholder historien om hele menneskeheden, og indeholder alle stemmer fra både jorden og fra det ydre rum. Havet får sin kraft fra stjernerne og forvandler den til levende væsener. Havet besidder også hemmeligheden om to mystiske knapper, som blev fundet på dets bund.

Chile, med dens kystlinje på 2,670 mil og den største øgruppe i verden, præsenterer et overnaturligt landskab med både vulkaner, bjerge og gletsjere. I landskabet findes stemmer fra det oprindelige patagonske folk, de første engelske sømænd samt stemmerne fra deres politiske fanger. Man siger, at havet har en hukommelse.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Premiere:
20. nov 2015 - 2. dec 2015
Film info
Den erfarne filmskaber Patricio Guzmán (f. 1941) har med ’Perlemorsknappen’ begået endnu et visuelt mesterværk, der efterfølger den prisvindende ’Nostalgia for the Light’ (2010). Guzmán er desuden grundlægger af The Documentary Filmfestival i Santiago, Chile, og har igennem sin lange karriere haft flere film vist på Cannes Film Festival. Hans trilogi ’The Battle of Chile’ fra 1975-79 betragtes som en af den bedste dokumentarfilm nogensinde.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
TIL UNGDOMMEN
Udgivelsesdato 5. okt
FRIDAS FUCKING JUL
Spilleperiode 3. dec - 13. dec
ENGLE I SNEEN
Spilleperiode 26. nov - 17. nov
VINTERSILHUETTER
Spilleperiode 24. nov - 20. dec