I DAG:
FILM

HJERTELANDET

20. september 2018
KAN OPLEVES I FLERE DELE AF LANDET

En anderledes kærlighedsfilm


Den danske dokumentarfilm 'Hjertelandet' foregår i Thy i Nordvestjylland. Her bor over 900 thaikvinder, der alle er gift med danske mænd.

Det hele startede for 25 år siden, hvor Sommai - en tidligere sexarbejder fra Thailand - blev gift med den lokale jyde Niels. Hun har siden da hjulpet adskillige kvinder fra sit hjemland til Danmark for at blive gift og skabe sig et nyt liv.

Dokumentarfilmen følger nogle af disse par gennem mere end 10 år (2006 til 2017), hvor håbefulde thaikvinder, der søger en bedre fremtid, slår sig ned i dette tyndt befolkede område i Jylland med deres danske mænd, som ellers levede i ensomhed.

'Hjertelandet' er på den måde også en universel fortælling, der undersøger og tager fat på evigt gyldige emner som kærlighed og romantik, videre til drømme kontra hverdag samt familie og forhold.

Janus Metz og hans hustru Sine Plambech, der er antropolog, har sammen både instrueret og skrevet filmen, der forløber over en 10-årig periode. Metz har tidligere instrueret den succesfulde dokumentar Armadillo samt tennisdramaet Borg.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Premiere:
20. sep 2018 - 3. okt 2018
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar