I DAG:
UDSTILLING

Archipenko

21. november 2017
A Modern Legacy
KAN OPLEVES I KØBENHAVN

Den ukrainsk-amerikanske kunstner Alexander Archipenko (1887-1964) er en af den moderne kunsts pionerer. Både i sin samtid og i dag anses han som kunsthistoriens mest indflydelsesrige kubistiske billedhugger. Omkring 1910 introducerer han en helt ny tilgang til skulpturmediet, udforsker et abstrakt formsprog og genopfinder den polykrome skulptur, som har været fortrængt i århundreder. Med sine innovative idéer redefinerer han den traditionelle forestilling om, hvordan skulptur kan formgives og får stor betydning for den moderne kunst i Europa og USA.

Udstillingen præsenterer et eksklusivt udvalg af omkring 50 værker fra perioden 1912 til 1963, der alle befinder sig i privateje i udlandet. Værkerne er nøje udvalgt, så man kan opleve de forskellige måder, Archipenko bearbejder den skulpturelle krop og forbinder skulptur og maleri. Hans skulpturer og bemalede relieffer vil blive vist sammen med relevante fotografier, tegninger og noter fra hans eget private arkiv.

Derudover er et afsnit i udstillingen viet til godt 16 værker af de to væsentligste kunstnere fra Skandinavien, der var elever på Archipenkos kunstskole i Berlin i begyndelsen af 1920’erne: den danske maler Franciska Clausen og den svenske maler Axel Olson (1899-1986). Dermed bliver Archipenkos betydning for udviklingen af den moderne kunst sat i et relevant, nordisk perspektiv.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Opleves fra:
21. sep 2017 - 21. jan 2017
Udstilling info
Kunsner: Alexander Archipenko

Udstillingssted: Øregaard Museum
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun