I DAG:
UDSTILLING

Rewriting Histories

8. november 2015
KAN OPLEVES PÅ FOTOGRAFISK CENTER I KBH.

Hvornår er det relevant at genbesøge historiske begivenheder, og hvad betyder fortolkningen af fortiden for vores opfattelse af nutiden? Udstillingen Rewriting Histories undersøger hvordan historie kan genfortælles fra et nutidigt perspektiv og fokuserer således på et tema i billedkunsten, der med de seneste års politiske begivenheder har fået en ny drejning og fornyet relevans.
22 internationalt anerkendte, danske så vel som udenlandske billedkunstnere sætter gennem fotografi, diasinstallationer, film- og videoværker fokus på arkivering og historiefortælling. Centrale spørgsmål i mange af de udstillede værker er således: Hvordan fortælles historien og kan historie fortælles på andre eller nye måder? Hvilken rolle spiller arkivet for forståelse af nutiden? Og hvorfor vedbliver historien at være værd at genbesøge?
Rewriting Histories kurateret i samarbejde med billedkunstnerne Lasse Lau (DK) og Benj Gerdes (USA) og inviterer os med deres ord til at overveje, hvordan kulturen producerer mening og viden. De opfordrer os til ikke alene at være passive modtagere af historie, men aktive i skabelsen af fremtidens historiefortællinger. I installeringen af Rewriting Histories på Fotografisk Center medtænkes udstillingsrummet i en samlet iscenesættelse.


Facts
Gennemsnit vurdering:
Opleves fra:
6. nov 2015 - 20. dec 2015
Udstilling info
REWRITING HISTORIES
Akram Zaatari, Andrea Geyer, Benj Gerdes & Jennifer Hayashida, Benjamin Tiven, Katya Sander, Kajsa Dahlberg, Lasse Lau, Matthew Buckingham, Michelle Dizon, Nanna Debois Buhl, Pia Arke & Anders Jørgensen, Raed Yassin, Rania Rafei & Raed Rafei, Regina José Galindo, Robert Ochshorn, Sergio De La Torre, Sarah Vanagt & Katrien Vermeire, William E Jones
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
LAZARUS
Spilleperiode 1. jan
A CLOCKWORK ORANGE
Spilleperiode 25. feb - 4. mar
KOOL KOOL KINA
Spilleperiode 22. feb - 7. mar
DØDSBO PÅ PLEJEMARKEN
Spilleperiode 27. jan - 15. mar