I DAG:
UDSTILLING

Ung dansk fotografi '16

10. december 2016
KAN OPLEVES I KØBENHAVN

Ung dansk fotografi ’16 har i år fokus på globalitet. Med værker af fem unge, danske kunstnere og et videoprogram med ti kunstnere præsenterer udstillingen forskellige tilgange til det overordnede tema, lige fra undersøgelser af globale problemstillinger til rapporteringer fra lokale udkantsområder

Fotografisk Center byder velkommen til Ung dansk fotografi ’16. I samarbejde med kunsthistoriker Banja Rathnov fra Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel i Museumsbygningen har Fotografisk Center inviteret fem yngre, danske kunstnere til at udstille på Ung dansk fotografi ’16. Herudover præsenters otte videoværker af i alt ti kunstnere/filminstruktører, der er blevet udvalgt som svar på et Open Call.

I år har Fotografisk Center fokus på globalitet, og dette tema har haft indflydelse på valget af værker til Ung dansk fotografi ’16. Det globale har længe været et centralt tema i kunsten, men er ikke af den grund blevet mindre relevant i 2016.

Med global opvarmning, migrationskriser, grænselukninger, religionsdebat, frihandel, menneskerettigheder, finanskriser og krige er globale forhold og problematikker mere præsente i vores hverdag end nogensinde før. Samtidig har de sidste ti års teknologiske fremskridt gjort at vi involveres i globale problematikker i hidtil uset grad.

Muligheden for at rette blikket ud mod verden, rejse til klodens fjerneste afkroge og opsøge og lade sig inspirere af andre kulturer har aldrig været større – hvad enten rejsen foretages fysisk eller foran computerskærmen. Vi lever ikke længere i globaliseringens tid, men i en globalitet.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Opleves fra:
11. dec 2016 - 18. dec 2016
Udstilling info
Screenede videoer og film
Kåre Leander Ringling Frang, Nanna Lysholt Hansen, Katrine Holmgren, Pernille Matzen & Nanna Rebekka, Nenad Milcevic, Thue Holdt Petersen, Vladimir Tomic & Ana Pavlovic og Niels Østergaard.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar