I DAG:
UDSTILLING

TWILIGHT ZONE

16. september 2019
KAN OPLEVES I AALBORG

Naturen, der ikke er naturlig, og mennesket, der ikke er menneskeligt.

”It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity.
It is the middle ground between light and shadow, between science and superstition,
and it lies between the pit of man’s fears and the summit of his knowledge.
This is the dimension of imagination.“
– The Twilight Zone, tv-serie fra 1959Mens sommerens lyse nætter fordrives, og efterårets skumringstimer langsomt tager over, lukker vi tusmørket ind gennem udstillingen Twilight Zone.


I udstillingen Twilight Zone vil du opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois' gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz' installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.


Forført af mørket
Vi definerer normalt tusmørket som tidsrummet efter solnedgang og før solopgang, hvor der stadig er en vis mængde lys på himlen. Det er med andre ord timerne imellem dag og nat.
I kunsthistorien har denne særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed kan støde sammen i utrolige scener. I stedet for at vise idylliske scenarier, hvor menneske og natur er i perfekt harmoni, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individet føler sig splittet, fremmed og måske endda forført af det irrationelle mørke.


I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig, og mennesket, der ikke er menneskeligt.
Værkerne på udstillingen viser, hvordan samtidskunstnere siden 1960’erne har arbejdet med dette mystiske intermezzo mellem dag og nat og leverer underfundige, overraskende og skræmmende bud på, hvor vi kommer fra og hvor vi er på vej hen – som mennesker og som samfund.Mellem dag og nat
Tag med på en vandring ind i sindets afkroge, hvor erkendelsens lys ikke altid finder vej, og hvor membranen mellem drøm og mareridt, mellem sandt og falsk er destabiliseret.
En udstilling, hvor mystik, forundring og fremmedgørelse hersker, men hvor stjerner fra den internationale kunsthimmel lyser op.Oplev værker af følgende kunstnere skabt i et væld af medier: Fotografi, video, skulptur, maleri og installationer: Louise Bourgeois, Andy Warhol, Niki de Saint-Phalle, Tetsumi Kudo, Francesca Woodman, Dennis Oppenheim, Cindy Sherman, Sigmar Polke, Tacita Dean, Bill Viola, Shilpa Gupta, Thomas Demand, Julie Mehretu, Gerhard Richter, Ana Mendieta, Edward & Nancy Reddin Kienholz, Dayanita Singh, Daido Moriyama, Vija Celmins, Thomas Ruff, Rosy Keyser, Arnulf Letto, Maiken Bent, Darren Almond og Jesper Just.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne- og samtidskunst og sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler. Udstillingens titel og stemning er inspireret af den legendariske tv- serie ”The Twilight Zone”, skabt af Rod Sterling. Udstillingen iscenesættes passende i museets underetage.

Bemærk, at udstillingen kan virke overvældende på mindre børn.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Opleves fra:
9. sep 2019 - 12. jan 2019
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
TIL UNGDOMMEN
Udgivelsesdato 5. okt
VINTERSILHUETTER
Spilleperiode 24. nov - 20. dec
SNEFALD
Spilleperiode 21. nov - 23. dec
ENGLE I SNEEN
Spilleperiode 26. nov - 17. nov