I DAG:
MUSIK

Høxbroe og stik op

13. april 2014
Lobbyarbejde
KAN OPLEVES VED AT DOWNLAODE VIA NETTET

Digter Claus Høxbroe & rapper Stik Op (Jakob Haahr-Pedersen) er vokset op i den samme københavnske forstad, men rappen og beatpoesien skulle føre dem ad hver deres rute gennem hovedstaden, inden de fandt sammen om ordene og musikken.

`Rapbeatpoesi´ kalder Høxbroe & Stik Op deres særlige samarbejde, og under det navn spiller de live koncerter på klubber og spillesteder, optræder på seminarer og konferencer og afholder lyrikarrangementer for skoler, gymnasier og arbejdspladser over hele landet. Nu er tiden kommet til en fælles udgivelse, der for første gang i Danmark blander rap, beatpoesi og musik på et fuldt album.

Pladen hedder `Lobbyarbejde´, og det med at arbejde på farten - bl.a. i en lang række hotellobbyer - er velkendt for både Høxbroe og Stik Op. Oplæsninger og koncerter har bragt dem landet rundt både sammen og hver for sig, og som de beskriver det på nummeret `Bogen i skuffen´ fra den nye plade, hersker der en helt særlig stemning på hotelværelser præget af både fordybelse og dovenskab. Foruden hotelbesøg og ture rundt i landet byder pladen på historier om sveddryppende taxature, dunkle herreværelser, udlængsel og minder og skæbner fra den fælles barndomsby. Pladen er produceret af Daniel Kolind (Scarlett Chives/Black Sports), Hasse Møller (The Vables) og Adam Ashtiani (Ashtiani/Baltzer), der hver især trækker tråde til både jazz, pop, hiphop og elektronisk musik i deres produktioner.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
18. april 2014
Musik info
Claus Høxbroe er beatpoet, digter og forfatter, og siden debuten i 2006 har han udgivet 7 digtsamlinger og læst op over 1000 gange i Danmark, England, Finland, Norge, Sverige og på Færøerne. Høxbroe har også udgivet en række plader i samarbejde med forskellige musikere, senest det anmelderroste album `Nøgne som nyfødte´ med pianisten Oscar Gilbert.

I 2008 valgte Høxbroe at leve et år som hjemløs i Danmark for at søge inspiration på nye måder rundt omkring i landet. Året på landevejen kastede bl.a. to digtsamlinger, en lang række oplæsninger og nye venskaber af sig. Høxbroe er indehaver af Publikumsprisen på Poesiens Dag 2005, og i 2011 modtog han Dan Turèll Prisen.

Stik Op (Jakob Haahr-Pedersen) er en del af hiphopgrupperne Sphaeren, Koldfront og Ashtiani Drops, der hver for sig står bag anmelderroste plader, en lang række live koncerter og et par succesfulde radiosingler. Siden Stik Op og hans faste rapmakker Supardejen opnåede en 3. plads til DM i Rap 1996 (med deltagelse fra bl.a. L.O.C., Ufo, Jøden og Clemens der i øvrigt vandt) har han arbejdet med rap på forskellige måder.

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar