I DAG:
MUSIK

Friisnæs

15. august 2014
KAN OPLEVES VED AT DOWNLOADE ALBUM

Peter Friisnæs er en gammel kending i nye klæder med sit soloprojekt Friisnæs. Sangene på dette album er de dråber, der skulle vrides ud af en ellers rådden og grim karklud af kreativitet, og som har ligget latent og indestængt inde i Peter.
Friisnæs er meget inspireret af C.V. Jørgensen. For ligesom C.V. er kendt for sit univers, så sætter albummet ”Ud Over Kanten” fokus på farverne og stemninger, der rammer dybt. For sangene på debutalbummet er kendetegnet af eftertænksomhed og poesi, pakket ind i pop med et strejf af folk og rock.
Teksterne var et behandlingsprojekt for Friisnæs, hvor han igennem sine tekster søgte at få balance med sin personlighed og sin psyke. Albummets overordnede tema er kontrol vs. kontroltab. Teksterne handler om stræben efter selvrealisering, kaos, identitetsløshed, angst for forandring, depression, rastløshed og afmægtigheden ved at være tæt på at miste sin nærmeste trosfælde. Det kan hurtigt lyde dystert, men albummet handler også om den anden side af disse begreber, nemlig troen på livsglæden, håbet og sammenholdet. Pladen omhandler historier fra Friisnæs eget liv, sorger og glæder, hans liv på godt og ondt.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
8. september 2014
Musik info
Peter Friisnæs var sanger og sangskriver i det tidligere københavnske band ”Fastland”. Fastland udgav 2 albums og en håndfuld singler. Bandet spillede et hav af koncerter i hele landet og gennemførte en landsdækkende fængselsturne.
I sensommeren 2014 er Friisnæs klar med albummet ”Ud over kanten”. 11 sange på dansk, der bevæger sig inden for pop, rock, singer-songwriter og folk. “Ud over kanten” er produceret af Troels Alsted. På pladen spiller bl.a. Jesper Bo Hansen (keys / Anne Linnet) Thomas Duus (trommer, perkussion / Loveshop), Troels Alsted (bas), Alexander Kraglund (bratsch, violin) og Peter Friisnæs (guitar / vokal).
Produceret af Backseat`s egen Søren Bomholt Jacobsen. Tekst og musik er skrevet af Peter Friisnæs, Marcus Winther-John og Søren Bomholt Jacobsen.


 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar
ANNA WALK WITH ME
Spilleperiode 4. mar - 18. mar