I DAG:
MUSIK

Résumé

5. december 2012
KAN OPLEVES PÅ DVD

Den New York-bosatte pianist Søren Møller markerer næste års tilbagevenden til den danske scene med udgivelsen RÈSUMÈ. Et musikalsk festfyrværkeri med rødder i såvel amerikansk jazz som europæiske klassiske traditioner.

CD’ens titel spiller på dobbeltbetydningen af ordet “resumé” - et sammendrag af erfaringer, og ordet “resume”- at genoptage. RÈSUMÈ er baseret på Søren Møllers erfaringer med den amerikanske musikkultur fra jazz og verdensmusik til klassisk minimalisme, mens genoptagelsen - er karrieren i Danmark efter Søren Møllers ti år i jazzens hovedstad New York.

RÈSUMÈ præsenterer en række fantastiske musikere fra både den amerikanske og danske scene i syv varierede kompositioner, der afspejler tendenser fra New York-scenen netop nu. Musikere som Dick Oatts, Gerard Presencer, Jesse Lewis og Morten Ramsbøl er med til at gøre denne udgivelse til et tour de force ud i jazzens unikke blanding af kompleksitet og rockende appel, der bevæger sig på en bred stilistisk baggrund i arrangementer for septet og trio.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
12. december 2012
Musik info
Søren Møller er pianist og komponist uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og Manhattan School of Music i New York. Siden 2002 har han været en fast del af den amerikanske jazzscene, hvor han har spillet og indspillet med en række toneangivende musikere og turneret i USA, Afrika, Caribien og Europa. Som komponist har Søren Møller komponeret danseforestillingen Song of Songs til Aarhus Pigekor, samt bestillingsværker til Big Band De Canaries, Klüvers Big Band, Tip Toe Big Band og den klassiske blæserkvintet Kirin Winds.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
POWER ALLEY
Premiere 23. maj - 23. jun
Live in Turku
Udgivelsesdato 17. maj
OBSESSED
Spilleperiode 18. maj - 1. jun
Hamburg Ballet John Neumeier
Spilleperiode 16. maj - 18. maj