I DAG:
MUSIK

Itvivl

15. maj 2015
Ophav
KAN OPLEVES VED AT DOWNLOADE ALBUM

Albummet OPHAV har sit tekstmæssige udgangspunkt i resterne af et forhold, det lykkedes Bjørn at tvivle i stykker. Det tætte samarbejde i indspilnings-processen med Oliver Hoiness (Skammens Vogn, Kira Skov) på en gang udforsker og udfordrer Mads’ tvivlsomme forkærlighed for popmusik. Dette munder ud i en nysgerrig undersøgelse af hvad man overhovedet kan kalde pop.

Undersøgelsen bistås af Sanne Dassevilles (Kvindebandet og SBED) elektroniske udsvæven på keyboard, modular og kor, der væver sig med avantgardejazzeren Jeppe Højgaards saxofon, clarinet og ”circuitben-dede” tangenter. Mens Oliver Hoiness i sin trippeltrolle som musiker, producer og mixer tilføjer yderligere grader af spontanitet og håndholdt kantethed.

Det hele holdes elegant sammen af Mads’ tydelig fornemmelse for klare melodistrukturer og evne til, på en enkel måde, at formidle komplicerede følelser, så de kan mærkes. Så mens vokalen lyder af længsel, tvivl og erfaret tab, vokser teksterne viltre og tilføjer dybde med skuffelser over ”ophav/hvor alt burde være døre” og konstateringer af vejret som “et medikament mod det indlysende i, at der er noget galt”. Hele vejen igennem er der en fornemmelse af opbrud på færde.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
25. maj 2015
Musik info
ITVIVL er et nyt dansk band bestående af musikeren Mads Wæhrens og digteren Bjørn Friis Thomsen. Bandet oplever på godt og ondt tvivlen som den grundlæggende drivkraft i deres samarbejde.

Mads oplever tvivlen i overvejelserne over kvaliteten af de ord, han skal synge, men den garanterer Bjørn. Til gengæld oplever Bjørn tvivlen – om hans tekster nu også bliver forstået og kommer ud i verden – forsvinde, når Mads stærkt intuitivt giver ordene retning og sender dem afsted som sange.

ITVIVL står ved sig selv og vender svagheder til styrke. At være i tvivl kalder på tillid; på at der er nogen, der lytter og tager én alvorligt. Det er i den ånd bandet arbejder og at albummet ”Ophav” nu udgives.

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun