I DAG:
MUSIK

Maria Timm

22. februar 2013
KAN OPLEVES VED AT DOWNLOADE ALBUM

MARIA TIMM er klar med sit andet soloudspil.

MARIA TIMM har i en længere årrække været en fast bestanddel af den danske musikscene, bl.a. som en del af The Broken Beats og Marybell Katastrophy, hvor hun har fungeret som bassist, kor, synth og komponist. Marybell Karastrophy opnåede at blive nomineret til "Eksperimentet" ved P3-Guld, at vinde Steppeulvens "Årets Band" pris i 2009 og yderligere være nomineret til 2 priser ("Årets Håb" og "Årets Album"). Med begge bands har MARIA TIMM turneret heftigt i både ind- og udland. Hun har desuden arbejdet sammen med prominente navne på den danske scene såsom Ane Trolle, TV-2, De Eneste To og DJ Static.

I 2007 startede MARIA TIMM et band under eget navn og i oktober 2008 blev førstesinglen "Dirty Place" Ugens Uundgåelige på P3, og hun blev ligeledes nomineret til "Årets Talent" ved P3-Guld. Debutalbummet "The Plan" blev udgivet i 2009 og fik meget positiv kritik med på vejen. Albummet blev efterfølgende udgivet i Belgien og Holland på pladeselskabet V2, hvilket resulterede i at ”Dirty Place" endte i A-rotation på Belgiens største radiokanal og et par succesfulde tours i begge lande blev gennemført.

De sidste 2-3 år, har MARIA TIMM hovedsageligt spillet andres musik. Som hyret bassist/kor/guitarist har hun rejst landet rundt og tjent til dagen og vejen, uden at tænke alt for meget over det. Ved siden af dette indspillede hun sange og troede derfor, at hun var i gang med sit næste album, men inden sangene blev rigtigt klar, stod MARIA TIMM pludseligt uden penge, manager, booker og pladeselskab. Derfor besluttede hun, at skrotte de nye sange og starte på en frisk.
Resultatet er blevet et alvorligt og personligt men også sprudlende opfindsomt og energisk album, der finder ikke ét men flere omdrejningspunkter i alt fra at føle sig så afskåret fra resten af verden, at man ikke føler, man er sit eget centrum længere, til at tage tyren ved hornene og gøre noget ved det, der ikke fungerer i ens liv og derudover, de kræfter og den energi der kan dukke op, når man løsriver sig fra et dårligt forhold eller en dårlig vane.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
11. marts 2013
Musik info
MARIA TIMM er sin egen chef og bestemmer selv over sin hverdag. Hun er en sand igangsætter. Udover at CV’et inkluderer et utal af danske kunstnere, er hun fortrolig med rollen som kvinde i eget hus. Som dén ”power-kvinde” hun er, har hun formået at opbygge sin egen karriere midt i en tid, hvor der er dømt krise ikke blot i musikbranchen men i samfundet generelt.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
FORBRYDELSE OG STRAF
Spilleperiode 12. feb - 29. feb
DIT LORTE MIT SHOW
Spilleperiode 15. feb - 7. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
INFLUENCER INFLUENZA
Spilleperiode 6. feb - 14. mar