I DAG:
MUSIK

Dobbeltsyn

28. november 2014
KAN OPLEVES VED AT DOWNLOADE ALBUM

Dobbeltsyn er et nyt projekt skabt af Nikolaj Grandjean og Mattæus Overgaard. Med Dobbeltsyn har man et eksempel på hvad der opstår, når to kunstnere, etablerede indenfor vidt forskellige genrer, sætter sig sammen og blander kortene.

Ved mødet var den gensidige respekt hurtigt tydelig. Det var sjovt og interessant at samarbejde om et nyt og eksperimenterende udtryk, hvor de begge var på udebane i forhold til det musikalkse univers. Gennem samarbejdet udsprang et nyt venskab, hvor Nikolaj bl.a. lærte at hiphoppere drikker på en anden måde end han er vant til. Mattæus udtaler

Resultatet, på debutalbummet har omdrejningspunktet i kærligheds fortællinger med en gennemgående melankolsk tone. Musikken har et afsæt i en fælles kærlighed til elektronisk inspireret r’n’b. Dobbeltsyns ambition er at tilføje den dansksprogede version et anderledes, mindre glat, aspekt end der er tradition for hos de amerikanske og engelske inspirationskilder
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
18. december 2014
Musik info
Mattæus Overgaard, aka Machacha, med en fortid i bl.a. Takt og Tone, har skabt sit navn indenfor dansksproget rap og er, inspireret og motiveret af de nyeste bølger og trends på urban fronten. Fokus har altid ligget på beats og tekst, men med en kærlighed for det kantede i tidens popmusik.

Nikolaj Grandjean har, efter en fortid i bandet LUKE, indspillet og optrådt under navnet n*grandjean. Nikolaj er gennem sit projekt LUKE opdraget til at musik allerhelst spilles live, og hans største styrke ligger i hans sangskrivning, historiefortælling og insisteren på at bibeholde intimiteten fra lyden i dagligstuen. Det var denne intimitet der var gennemgående, da han i 2008 sprang ud som soloartist. Efter 3 engelsksprogede udgivelser og en nu etableret karriere i sit eget navn, var det en meget kærkommen anledning til at snuse til andre musikalske muligheder og projekter, da Mattæus i efteråret 2012 inviterede ham til et samarbejde på et nummer, til Mattæus eget soloalbum.

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun