I DAG:
MUSIK

Flemming Borby

9. oktober 2015
KAN DOWNLOADES FRA NETTET

D. 20. november 2015 udkommer debutalbummet "Somebody Wrong” med exil danskeren Flemming Borby.

Selvom der er tale om et debutalbum er Flemming Borby langt fra en novice i dansk musik.

Tilbage i 80'erne medvirkede Borby bl.a i gruppen THE POETS, senere i 90'erne bag trommerne i GREENE, og senere i 00'erne i eget band LABRADOR, Sidstnævnte udgav bl.a. albummet ”Goodbye Susanne” i 2002 med sangen In A Blue Balloon, som blev Ugens Uundgåelige på P3
.
Med Labrador blev det til 4 albums + en enkelt EP + koncerter i DK; Tyskland, Schweiz, Japan USA, England og Frankrig.inden projektet blev lagt på hylden i 2012.
Siden Labrador stoppede har Flemming Borby taget turen frem og tilbage over atlanten flere gange, for at lære mere om sangskrivning og co-writing, i det internationale retreat The House Of Songs i Austin, Texas.

Det udviklede sig bl.a til projektet The Ghostbrother Project – et co-writing projekt med amerikanske sangskervier Nicholas Ginbey. (Sangen ”Back Into Your Heart” i rotation på P4 i 2014)

I Austin Texas fandt han også musikere og studie til sit eget album projekt – soloalbummet ”Somebody Wrong”. Albummet er indspillet i Sounds Outrageous studiet med den svenske indehaver Lars Göransson bag knapperne og med Ben Kwellers backing band som rytmegruppe. (Mike Meadows -trommer - Andrew Pressman - bas).

I Berlin blev der optaget videre i P1 studiet, i den gamle DDR-radio by FUNKHAUS hvor bl.a. Martin Wenk (Calexico) lagde trompeter på. Det er mixet af Johnny Stage i København og mastered af Noltemeyer i Berlin
Flemming Borby har boet og arbejdet i Berlin i 10 år og arbejdet sammen med flere forskellige tyske og internationale musikere som bl.a. Toby Dammit (Iggy Pop, Nick Cave), Greta Brinkman (Moby, Debbie Harry, L7) Martin Wenk (Calexico, Nada Surf) Nikko Weidemann og Tom Krimi.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
1. november 2015
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun