I DAG:
MUSIK

Mezzo Sax Encounter

14. oktober 2016
Joe Lovano og Benjamin Koppel
KAN OPLEVES PÅ CD

Den grammyvindende amerikanske saxofonist Joe Lovano hører til i den absolutte musikalske verdenselite, hvor også den danske saxofonist Benjamin Koppel befinder sig. De to har gennem årene udviklet et stærkt kreativt broderskab, som blandt andet har ført nykomponerede værker og koncertrækker med sig. Nu er den foreløbige kulmination på de to saxofonisters møde over mezzosaxofonen klar; albummet The Mezzo Sax Encounter.

Det hele startede tilbage i 2007, hvor Peter Jessen fra I.K. Gottfried opfandt den unikke mezzosaxofon stemt i tonen G til Benjamin Koppel. Rygtet spredtes hurtigt, og der gik ikke lang tid før saxofonlegenden Joe Lovano besluttede sig for, at han også måtte eje det særlige instrument. Det blev startskuddet for projektet The Mezzo Sax Encounter, hvor Joe Lovano og Benjamin Koppel sammen udforsker nye musikalske områder med denne helt unikke saxofon.

Efter succeskoncerterne ved Summer Jazz 2013 besluttede de to at indspille albummet The Mezzo Sax Encounter. Udgivelsen har taget form i tæt samarbejde med de øvrige medlemmer i ”encounter-familien”, bestående af en gedigen rytmegruppe med Kenny Werner på klaver, Scott Colley på bas og Johnathan Blake på trommer – musikere, som Benjamin Koppel løbende samarbejder med. Alle i ensemblet har bidraget til arbejdet med at udvikle gruppens lyd, og The Mezzo Sax Encounter indeholder nye kompositioner af Benjamin Koppel, Joe Lovano og Kenny Werner.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
20. oktober 2016
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun