I DAG:
MUSIK

Echo Lips

15. maj 2013
Echo Lips
KAN OPLEVES VED AT DOWNLOADE ELLER STREAME

Helt oppe nordpå, hvor metroer, bandevold og hipsters blot er noget man læser om, kan man høre ekkoerne af distortede guitarer, stædige trommerytmer og smukke melodier. Man kan høre ekkoer skabt af tre fyres læber, der sammen har en vision om at erobre verden med deres beskidte og rå popmusik. De er et fællesskab og en tre-mandshær der stormer mod den danske scene for fuld styrke. I 2013 vil ECHO LIPS være på alles læber.

Echo Lips spiller det, de selv kalder for ’dirty-pop’, hvor de blander elementer fra tidlig amerikansk girlgroup sound, mainstream pop og indie rock. Bandet har allerede et fyldigt CV bestående af ”månedens demo” i ANR, deltagelse i Starfighters, koncerter i England til ”The Internationl Pop-Overthrow” på det legendariske spillested The Cavern, samt p3 rotation med singlen To Die For Love Is Not Suicide.

Bandet står klar med deres debut ”Broken Heart Attack” der er en stiløvelse i simple og effektive popsange med inspiration i Phil Spekters girl group-sound, surf-musikken, 90’ernes guitarrock og mainstream-poppens slagkraftige melodier og hookes. Eller som guitarist og forsanger Kasper Westeraa forklarer:

”Vi anser os selv for "et popband, der spiller på guitarer". Vores sange er korte og præcise og følger i opbygning den gængse popskabelon, men de bliver fremført med et rockbands rå energi og beskidte lyd. Enhver god rocksang har en popsang i sig.”

Gennem indspilningen af albummet opstod der nogle enkelte ”dogmer” såsom at, Mortens hi-hat hurtigt blev byttet ud med en tamburin for at give mere plads til vokalerne og melodierne, og rumklangseffekten blev den dominerende på guitarerne og vokalerne. Desuden har computerhjælpemidler såsom Autotune, Beatdetective og andet software helt fra starten været strengt forbudt, da de alle mener at musik skal spilles af mennesker og ikke af maskiner.

”Efter at have lavet 2 meget "producerede" EP'er ønskede vi at lave en plade, der "blot" dokumenterer, hvordan vi lyder, når vi øver / spiller live. Vi har brugt et minimum af overdubs - og kun som baggrund og når det var tvingende nødvendigt”. Forklarer bassisten i bandet Tommas Jørgensen

Teksterne på ECHO LIPS debut album er alvorstunge - ofte med et strejf af ironi. For det er spændingen mellem den dystre tekst og den poppede melodi der tiltaler de tre drenge fra Brønderslev i Nordjylland. Albummet er produceret og mixet af bandet selv.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
22. maj 2013
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
FORBRYDELSE OG STRAF
Spilleperiode 12. feb - 29. feb
DIT LORTE MIT SHOW
Spilleperiode 15. feb - 7. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
INFLUENCER INFLUENZA
Spilleperiode 6. feb - 14. mar