I DAG:
MUSIK

Silo

11. maj 2014
Work
KAN OPLEVES VED AT DOWNLOADE VIA LINK

Work er den første udgivelse i tretten år fra en af Danmarks bedst bevarede hemmeligheder: Den digitale powerrock trio Silo. I halvfemserne var bandet – Frederik Ammitzbøll (guitar), Mikkel Bender (bas) og Søren Dahlgaard (trommer) – det mest skurrende band på Swim Records, et uafhængigt pladeselskab stiftet af Wires forsanger Colin Newman og hans kone Malka Spiegel. Efter at have udgivet to plader – Instar (1998) og Alloy (2001) – og optrådt sammen med bl.a. Godspeed You! Black Emperor, Sigur Rós, Trans Am og Pole, trådte bandet, som blev stiftet tilbage i gymnasietiden, i baggrunden til fordel for familie og arbejde. Frederik arbejder med IT og er medejer af avantgarde herretøjmærket Uncommon Creatures, Søren er kunstner på fuld tid, og Mikkel arbejder med patentering. Men nu er Silo tilbage, og deres karakteristiske lyd af forvredet metal, knasende digitaliseret guitar, beats der banker som en boltsaks, og en solid industriel rytmematrix, passer perfekt til 2014.

Work (Arbejde) er de mange timers arbejde og den kollektive indsats, der helt fra starten er nødvendig for at lave musik og holde sammen på et band. Det er også det, der holder musikere fra at gå i gang igen. Work er en samling af sange, som Silo har optaget og pletvist bearbejdet over det sidste årti. Varemærket er forrevne kanter, forvrængede lydskyer og sværmende guitarer, men det er de teutoniske grooves, der giver det hele vinger. ’Et af de store eksperimenter og ambitioner med pladen var at lave rockmusik der rykker, selv om beatet er helt udenfor griddet’, siger Frederik. Der ligger hårdt arbejde bag designet af guitarstykkerne, som er digitalt formede og behandlede.

Med sine brusende akkordskift og forvrængede guitarteksturer minder Silos medrivende lyd om My Bloody Valentine og Band of Susans, men er samtidig lige så hård som f.eks. Helmet eller Dälek. Rytmerne er hakkede og skæve takket være en beundring for uortodokse hiphop-producere som J Dilla og Sa-Ra Creative Partners, og på ‘Cabinn Fever’ (opkaldt efter hotelkæden, hvor sangen blev optaget) har Silo hyret High Priest og M. Sayyid fra Antipop Consortium til kanalhoppende rap, om alt fra Eric Clapton til 747’ere. Af andre gæstestjerner kan nævnes popsanger Maria Hamer-Jensen (på ’Power Points’) og Mews Jonas Bjerre (som crooner på ’O’).

Og hvem kan modstå en titel som ’The Inexorable Sadness of Pencils’? Pladens længselsfulde, vokalfri afslutningsnummer er inspireret af et digt af den amerikanske forfatter Theodore Roethke. Det beskriver sørgmodigheden ved kontorer og offentlige rum, hvor støv og kedsomhed er akkumuleret – et ekko af coverfotoet forestillende et rum fyldt op med ulæste aviser. Sæt Silo på og blæs støvet væk fra hjørnerne i dit liv.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
14. maj 2014
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
FORBRYDELSE OG STRAF
Spilleperiode 12. feb - 29. feb
DIT LORTE MIT SHOW
Spilleperiode 15. feb - 7. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
INFLUENCER INFLUENZA
Spilleperiode 6. feb - 14. mar