I DAG:
MUSIK

HEARTLAND

28. oktober 2018
KAN OPLEVES I HELE LANDET

‘HEARTLAND’ er tredje udspil fra The Consolation, og gruppens hidtil skarpeste.

The Consolation er tilbage! Efter et par a°r ude pa° de danske landeveje og spillesteder, er bandet nu klar med en stærk opfølger til deres selvbetitlede album fra 2015, hvorfra flere singler fandt vej til den landsdækkende æter.
Singler som “Portland Girl” og “Manitoba”, der dengang hurtigt skabte bandet et publikum ude i det ganske land, med hang til den ha°ndspillede, nærværende og ikke mindst melodiske “hjertelandsrock”, som The Consolation har gjort til sit varemærke.
‘Heartland’, som det nye album hedder, fortsætter takterne fra forgængeren, men udfolder denne gang for alvor potentialet med en skarpere produktion, klarere udtryk og mere lyrisk, satirisk bid. De ti skæringer emmer af autentisitet og støvet americana-inspiration, men rummer fortsat The Consolations helt egen sound, som er unik for den hjemlige scene. Ikke mindst pa° grund af forsanger Nis Gaardes karakteristiske baryton-klang, og sa° den ma°ske mere skandinaviske tendens til at søge samspillet mellem melodi og melankoli, end man typisk ser pa° alt.country- og rootsscenen.

Sangene et en blanding af amerikansk inspireret rock, roots og country, hvor guitarer er den bærende instrumentering. Ikke mindst brugen af pedalsteel-guitar, som kyndigt beherskes af landets stærkeste pa° det fascinerende instrument, er med til at præge udtrykket. Teksterne rummer lige dele tro, ha°b, kærlighed, men ogsa° frustration over den retning, vores samfund stille og roligt bevæger sig i i disse a°r.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
21. oktober 2018
Musik info
The Consolation: Nis Gaarde (vokal, guitar, banjo, klaver og produktion) af Uffe Nørtoft (pedalsteel), Sven Busck Andersen (trommer), Jacob Svensson (bas) og Rasmus Skov (guitar). Pa° ‘Heartland’ har bandet fa°et musikalsk hjælp af blandt andre Emma Sommer (kor), Søren Dahl-Pedersen (orgel) og Michael Hartvig (percussion).
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun