I DAG:
MUSIK

Guldstol mod yderste kaj

8. januar 2017
KAN DOWNLOADES OG STREAMES

Rum 37's kommende album hedder "Guldstol mod yderste kaj". Et album der under indspilningerne tog en tragisk drejning, da trommeslager, Mikkel Lumbye, pludselig døde efter kort tids sygdom. Mikkel blev 37 år. Ny single "Caligula" ude nu.

Mikkels dødsfald har betydet, at albummet på den ene side er blevet et sorgbearbejdende requiem. Og på den anden side et fanden-i-voldsk frihedsskrig der omfavner det dekadente og lystfyldte. Det har rettet opmærksomheden mod, hvad der giver livet mening. Hvad gør du med dit liv? Hvad stræber du efter og hvordan opnår du det?

"Guldstol mod yderste kaj" kredser om disse temaer. Hvad stiller man op som bandmedlem, når ens trommeslager og bedste ven pludselig dør? Begreber som venskab, loyalitet og glæden ved at skabe musik får en helt ny betydning.

For at fastholde de nære værdier har Rum 37 allieret sig med flere af bandets tætte musikalske samarbejdspartnere. Processen med at færdiggøre albummet er dermed blevet en kollektiv konfrontation med den sorg, Mikkels omgangskreds har gennemlevet, siden han gik bort d. 26. november 2014.

Albummets tematiske omdrejningspunkter spænder vidt. Fra 1. singlen "Caligula" om den kompromisløse lyst til at leve livet i nuet, over sange som "Kalifornien" og "L.L.R.", der sætter spørgsmålstegn ved den materialistiske hengivelse og magtelitens umoralske handlinger. Til "Svanerne sang" som kredser om kompleksiteten ved det faktum, at vi alle en dag skal dø.

Rum 37 har tidligere udgivet albummet "Mellem rum" og EP'en "Rum 37", og spillet Spot Festival og Roskilde Festival.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
22. januar 2017
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BOLDBANEN
Spilleperiode 6. okt - 12. okt
WOMB OF LIFE
Udgivelsesdato 22. nov
VORES VINGER KAN FÅ STØVET IGEN - ALBUM
Udgivelsesdato 10. maj
INGEN TAGER SIG SAMMEN PÅ DISSE EGNE
Udgivelsesdato 1. jan