I DAG:
MUSIK

Bo Schiøler

1. november 2014
KAN DOWNLOADES VIA LINK

Råt Guld er en udgivelse som for første gang i Danmark belyser det usynlige liv som pensionist, gennem en kærlig, realistisk og kritisk rundrejse i aldring leveret af Bo Schiøler - en knivskarp komponist-pensionist. Bo Schiøler har gennem tiden stået bag mere end 700 sange skrevet for børn og unge på Vesterbro og udgivet ialt 32 plader med Vesterbro Ungdomsgård. Nu står han for første gang alene og fortolker selv sine sange til egen musik, og træder frem som en moden solist med stærke subjektive erfaringer som råber på aldermæssig ligeberettigelse og menneskeværd.

For nogle mennesker finder sig ikke i at blive sat på hylde. Bo Schiøler, for eksempel. Med Råt Guld har han givet os en befriende jammerkommode af et album om alderdom. Han flæber, råber, sparker og brokker sig.

Hvis nogen har taget Dylan Thomas råd ”Do Not Go Gentle Into That Good Night”” til sig, er det Bo. Lyt og mærk automatreaktionen i dig selv: ”Arh, så slemt er det da heller ikke” eller ”det er da ynkeligt”. Nej, det er ærligt. Det er selverkendelse og mod. Ikke alle har det som Bo. Men Bo har det sådan. Han synger sin smerte ud og deler med os, så nogle kan føle sig lidt mindre alene på deres vej gennem en ofte svær fase af livet

Andre kan føle sig provokerede, men det er jo heller ikke af vejen.Sådan har han nemlig altid gjort, den gamle stridsmand: Givet os sin virkelighed lige op i synet, men ikke påduttet os den. Vi skal tænke selv. Vi er ikke kun andres billeder, idealer og fordomme. Og vi er ikke alene.

Gennem en menneskealder formidlede Bo Schiøler sorg, glæde, problemer og sejre hos børn og unge som leder af Vesterbro Ungdomsgårds teater-, musik og sangarbejde. I processen gjorde han de unge stærkere, friere og mere selvsikre. Erling Kølner Jensen er et eksempel. Engang ”hård nitte” og usikker dreng i vesterbro-miljøet, nu Bos musikalske kompagnon på Råt Guld og en lang række andre udgivelser som producer, arrangør, guitarist og musikalsk indpisker.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
15. november 2014
Musik info
Tekst og Musik: Bo Schiøler
Producer: Erling Kølner Jensen

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar