I DAG:
MUSIK

SLÅR ØRERNE UD

4. oktober 2018
KAN OPLEVES I HELE LANDET

Hund I Snor – Slå Ørerne Ud

Den københavnske trio Hund I Snor er nu klar med deres debut-EP Slå Ørerne Ud, der udkommer den 5. oktober. ”Hund I Snor” spiller urban poprock med et twist af jazz og bossanova, og skaber stemningsfyldte øjebliksbilleder med deres finurlige tekstunivers. De zoomer ind på hverdagen og reflekterer bl.a. over togture med DSB, nærstuderer Steno Apotek og maler et billede af en stille regnvejrsdag med sildemad og hjemlig ro og fred.

Singlen ”Steno Apotek” er et øjebliksbillede fra nattens gang på Steno Apotek - apoteket på Vesterbro, hvor man kan få alt fra metadon, til Treo med smag og fortrydelsespiller. ”De har alt, hvad du skal bruge inden hovedet falder af” synger Peter Ulf med stigende desperation i stemmen – måske den samme desperation, som manden, der ”venter og venter og venter” på metadon føler. Bag den forvrængede guitar danser rytmesektionen med et minimalistisk beat, mens et koldt klaverriff sniger sig ind og farver stemningen med let melankoli.

Trioen udgøres af Peter Ulf på vokal, guitar og mundharpe, Michael Randklev Kjær på bas, ukulele og kor, samt Olav Frølich på guitar og kor. De skarpe lydbilleder på EP’en begrænser sig dog ikke til disse instrumenter, men komplimenteres af cajon, klaver, klokkespil, trommer og ukulele. På titelnummeret medvirker en af Danmarks fremmeste jazztrommeslagere, Jonas Johansen. Udtrykket er legende og skævt, men intet er overladt til tilfældighederne.

På titelnummeret ”Slå Ørerne Ud” belyses dobbeltmoralen i, at man som togpassager irriterer sig over de larmende medpassagerer, men samtidig kan man ikke helt lade være at lytte med på deres samtaler. ”Hører om noget, der er nogen, der vil / og resten må jeg prøve at gætte mig til / gad vide, hvad det var, der lige blev sagt / for nu er hende der den rødhårede på vagt”. Der er et nærvær og en umiddelbarhed i bossanova instrumentalen med jazzguitar og fingerknips, der sammen med lyrikken er ude at se med DSB.

”Slå Ørerne Ud” er en samling af stemningsbilleder, taget i det øjeblik den hektiske hverdag bliver sat på pause; hvor øjnene begynder at se rigtigt, ørerne begynder at høre rigtigt, og de små finurlige refleksioner over tilværelsen sætter ind.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
5. oktober 2018
Musik info
Medvirkende:
Peter Ulf: Vokal, guitar, mundharpe
Michael Randklev Kjær: Bas, ukulele, kor
Olav Frølich: Guitar og kor
Jonas Johansen: Trommer ”Slå ørerne ud”

Produceret af Morten Bue og Kasper Sandberg

Trackliste:

1. Steno Apotek
2. Nervøs i velour
3. Slå ørerne ud
4. En af de dage
5. Søndag
6. Byen Kalder

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
RÆDSEL
Spilleperiode 21. feb - 21. mar
FORBRYDELSE OG STRAF
Spilleperiode 12. feb - 29. feb
DIT LORTE MIT SHOW
Spilleperiode 15. feb - 7. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb