I DAG:
MUSIK

September Sound

15. september 2018
KAN OPLEVES HJEMME I STUEN

Frederik Damhus and The Great Outdoors

Frederik Damhus and The Great Outdoors bevæger sig indenfor country med strøg af folk, der løftes op og ud af et kvalificeret blik for genrens kvaliteter. På albummet leverer trioen ti sange, hvor fokus er på det enkle og velspillede udtryk.

Med Nashville under huden
Sanger, sangskriver og guitarist Frederik Damhus har i den grad Nashville med i bagagen. I årene 2015-2017 var han på to sangskriverture til den legendariske musikby i Tennessee, hvor en lang række skrivesessions har været en indflydelsesrig proces i forhold til hans arbejde. Og fem af albummets sange er da også co-writes med amerikanske sangskrivere med base i netop Nashville.

September Sound
Hele albummet er indspillet live, da musikken for Frederik Damhus er et udtryk for et øjebliksbillede, og det indfanges bedst ved en live-indspilning. Trioen, der selv står for bas, trommer, akustisk guitar, mundharpe og vokaler, bakkes på September Sound op af blandt andre Asger Søgaard, der har lagt pedal steel, el-guitar, banjo, mandolin, spansk guitar, klaver og orgel på.

Bandet
Frederik Damhus and The Great Outdoors har spillet sammen i omkring fire år. Det er en trio med stor sammenhængskraft, hvor alle har haft indflydelse hvad angår udviklingen af bandets lyd og udtryk. Udover Damhus selv, så tæller besætningen Mathias Nordholt og Johannes Andresen.

September Sound havde lidt tidligere på året en præ-release, da albummet ankom på vinyl. Den 14. september er der så officiel release, hvor albummet er tilgængeligt både digitalt og fysisk i form af en 12" LP.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
14. september 2018
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
KALINKA - PLEJER ER DØD
Spilleperiode 22. sep - 2. okt
VINDEN I PILETRÆERNE
Spilleperiode 13. sep - 26. okt
STRONG ENOUGH
Spilleperiode 16. sep - 19. okt
BAKING RACE
Spilleperiode 9. sep - 25. sep