I DAG:
MUSIK

WOMB OF LIFE

15. november 2019
KAN OPLEVES I HELE LANDET

Sangerinden Astrid Nora er endelig tilbage igen med Where Did Nora Go efter en længere pause, hvor hun har dedikeret sit liv til sine sma° og meget for tidligt fødte tvillingepiger.


Det har været en længere kamp, der dog har haft den lykkeligst mulige udgang og dette mærkes tydeligt i musikken. Where Did Nora Go sta°r endnu tydeligere, mere sa°rbar og stærkere end nogensinde før. Alle overflødige lag er skrællet af, og tilbage sta°r et næsten nøgent billede, hvor Astrid Noras fortryllende og forbløffende vokal virkelig kan folde sig ud. A°rene har været gode ved Astrid Noras musik og kreativitet, og det nye samarbejde med producer Brian Batz (Sleep Party People) har vist sig at være yderst frugtbart. EP’en er indspillet LIVE i The Village Recording med de to fænomenale musikere Jacob Haubjerg (Savage Rose,Luster, Kira Skov) og Anders Bach (Irah, MØ, Bisse). Alle sangene er one- takes og de fleste endda ogsa° first-takes, sa° det hele er meget sprødt og levende.

Om EP’en ’Womb Of Life’ udtaler Astrid Nora: ”Jeg har igennem de sidste fire a°r været igennem en meget voldsom periode med mine to meget for tidligt fødte tvillingepiger, hvor vi flere gange havde døden i hælene. Men na°r jeg ser tilbage pa° det hele, sa° er noget af det der er blevet stærkest hos mig en dyb forundring over livets storhed og en følelse af at være ba°ret pa° hænder. Hvor jeg de første mange a°r af mit liv oplevede det som e´n lang kamp op ad bakke ’against all odds’, føler jeg nu at jeg har fa°et lov at modtage alle goderne. At være beskyttet. At universet vitterlig er pa° vores side – hvis vi tillader - og tror pa° det. Jeg har lænet mig langt mere ind i det spirituelle end pa° mine tidligere plader. Det har jeg gjort af nødvendighed og for at kunne redde mig selv og mine piger og familien igennem denne voldsomme periode. Men pa° trods af sorg og udmattelse er pladen alligevel ba°ret af et ha°b og et lys og en dyb kærlighed, som jeg ha°ber skinner igennem og rammer lytteren”.
WDNG kunne første gang høres, da hun i 2012 spillede til Nye Toner pa° Bremen i København, kort efter udgivelsen af debut-EP'en ’Away, Away, Away’. Siden har hun udgivet to meget anmelderroste albums, ”Where Did Nora Go” i 2013 og ”Shimmer” i 2014, der begge udkom pa° tyske labels.

Den karismatiske sangerinde er blevet sammenlignet med sangere som Antony Hegarty, Bjo¨rk og Kate Bush og hun blev i 2014 indstillet af GAFFA som ’A°rets Danske Kvindelige Kunstner’. Hendes stemme besidder en sjælden skønhed, kraft og inderlighed og hun skaber med sin musik et helt særligt rum, der drager lytteren ud af tid og rum ind i et parallelunivers af drømmende, overjordiske klange.

Pa° den nye EP er der endnu mere plads til refleksion og fordybelse og celloen er midlertidigt byttet ud med klaveret, da sangerinden primært har komponeret ny musik pa° klaveret i de huller af tid og rum der er opsta°et gennem det sidste a°r.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
22. november 2019
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun