I DAG:
SCENE

Bully Boy

10. oktober 2014
KAN OPLEVES I KRUDTTØNDEN PÅ ØSTERBRO

I forbindelse med 100-året for 1. Verdenskrigs udbrud opfører That Theatre Company BULLY BOY af Sandi Toksvig - et stærkt og engageret stykke om de menneskellige konsekvenser ved krig.
Stykket skildrer Major Oscar Hadley, der sendes til en krigszone i Mellemøsten for at undersøge en sag mod den unge soldat Eddie Clark. Eddie står sammen med sit kompagni, kendt som ”The Bully Boys”, anklaget for at have dræbt en lokal dreng. Som efterforskningen skrider frem, opdager Oscar, at sandheden i en krigs-situation sjældent er nem at finde frem til, og han konfronteres med gamle spøgelser fra sin egen fortid som soldat i Falklandskrigen.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
22. okt 2014 - 22. nov 2014
Scene info
Danskfødte Sandi Toksvig bor i England, hvor hun er kendt som forfatter, radiovært og komiker. Hun optræ-der jævnligt på engelsk tv i programmer som BBC’s ”QI” og ”Mock The Week” og er fast vært på ”The News Quiz” på BBC Radio 4. Hun blev i 2007 udnævnt til årets politiske humorist ved Channel 4 Political Awards og årets radiovært af the Broadcasting Press Guild.
Toksvig tog udgangspunkt i sin egen indignation, da hun skrev BULLY BOY: ”Hvordan kan det være, at en ud af ti indsatte i fængslerne i England og Wales er tidligere militærmænd? Hvordan er det gået så galt, at halvdelen af vores praktiserende læger ikke kender de officielle retningslinjer for at diagnosticere posttrauma-tisk stress syndrom opstået som følge af, hvad soldaterne har været udsat for på slagmarken? Et af proble-merne med et så komplekst og problematisk tema som soldaters psykiske helbred er at få folk til at blive in-volveret. Jeg har altid set teater som et fantastisk forum til at konfrontere vanskellige temaer. Jeg ønsker at folk skal give deres opmærksomhed—ikke til mig men til de mænd, hvis stemme fortjener at blive hørt.”

Stykkets to hovedpersoner spilles af Ian Burns og den unge engelske skuespiller Simon Kent. Stykket instrueres af den Reumert-vindende engelske instruktør Barry McKenna.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun