I DAG:
SCENE

PERCEVAL

27. september 2022
KAN OPLEVES I ÅRHUS

Fire kroppe smelter sammen i et intenst organisk univers af farve, lyd og dans med ekspressive kostumer, videoscenografi og nykomponeret musik. I “Perceval” er vi vidner til mysteriet om tonerne og bevægelserne fra billedkunstneren Hilma af Klints billedserie ”Parsifal” og filosofien bag.


Fire dansere bevæger sig organisk med og modsat af hinanden i betagende sekvenser af cirkler og spiraler, der opstår i samspil med levende videoprojektioner. Det er som at se igennem et prisme, hvor de forskellige elementer spaltes i mangfoldige farver hvor en kompleks mikstur af sanseindtryk og sindsstemninger opsta°r.

Koreograf Louise Mochia er fascineret af Hilma af Klints billedserie ”Parsifal” fra 1916, der har været inspiration for forestillingen. Louise ser en parallel imellem de mange mennesker i vores del af verden, der har stort fokus pa° identitet og selvrealisering, og det moderne menneskes frigørelse omkring år 1900. Med serien undersøger af Klint temaet ‘modsætninger’ som udtryk for en symbolistisk tankegang om det moderne menneske, dets bevidsthed og udvikling: En søgen efter en plads i verden. Og det er et tema, der i høj grad er aktuelt for os i dag. Emner som ligeværd, ligestilling og ligevægt er stadig relevante.

Perceval betyder “gennem denne dal” og er samtidig en reference til bl.a. mytefortællingen om gralsridderen Parsifal, der bl.a. er udødeliggjort i en opera af Wagner.

Publikum vil opleve delikate kostumer af Elisabet Stamm, original musik af Stine Steendorph og Sven Dam Meinild, videoprojektioner af My Lambertsen/SLØR og lys af Christoffer Lloyd.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Ikke vurderet
Spilleperiode:
4. okt 2022 - 6. okt 2022
Scene info
Koncept, koreograf og danser:
Louise Mochia (DK)

Dansere:
Meleat Fredriksson (DK/SE)
Zen Jefferson (US/DE)
Nikoline Due (DK)
Adam Seid Tahir (SE)

Komponist:
Sven Dam Meinild (DK)
Stine Steendorph (DK)

Visuel kunstner/Scenograf:
My Lambertsen/SLØR (DK)

Kostumer:
Elisabeth Stamm (DK)

Lysdesigner:
Christoffer Lloyd (SE)
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
Twain Walking
Udgivelsesdato 12. apr
Vi maler byen rød: The musical
Spilleperiode 4. apr - 27. apr
Sangen om Oda og Anton
Spilleperiode 7. feb - 8. feb
Waiting Places
Spilleperiode 10. feb - 9. mar