I DAG:
SCENE

Mind the Gap

25. april 2015
KAN OPLEVES PÅ TEATER KATAPULT

Olie. Vores moderne samfund er baseret på den. Vi bruger den overalt. Da vi opdagede olien, forandrede den vores verden. Hvor kommer den fra? Hvordan blev den skabt? Dette er historien om de helt specielle forhold, som for millioner år siden dannede basen for de olieressourcer, vi snart har brugt op. Dette er historien om en helt almindelig ferietur til Alperne.

Det første stop var Rødby-Puttgarden. Så kørte vi ind på den tyske motorvej og fortsatte sydpå i tre dage.

Der er en absurd kontrast mellem oliens lange dannelsestid, og den korte tid det tager os at brænde den af i vores højhastighedssamfund. I forestillingen zoomes ind på denne kontrast, dette paradoks, denne tilstand vi er havnet i. Eksperter kalder den aktuelle situation for PEAK OIL: Indtil nu har vi brugt mere og mere olie, men fra nu af bliver der mindre og mindre at finde. Økonomiske og økologiske kriser raser, og det kapitalistisk system gør det svært at finde en vej væk fra den deroute, vi er på vej ud ad.

MIND THE GAP er en performance lecture med dans, fortælling, fysisk performance, ny elektronisk musik, fakta, feriebilleder og ”fundet materiale” fra virkeligheden. Med kropslig transformation undersøges vores menneskelige vilkår i relation til klodens geologiske og økonomiske tilstand, gennem en meditativ og humoristisk dance macabre med et tvist af håb.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
4. maj 2015 - 6. maj 2015
Scene info
Idé, isceneættelse og medvirkende: Tora Balslev
Komponist og medvirkende: Knud Riishøjgaard
Scenograf: Lise Klitten
Dramaturg: Betina Birkjær
Lysdesign: Arthur van der Zaag

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
KALINKA - PLEJER ER DØD
Spilleperiode 22. sep - 2. okt
VINDEN I PILETRÆERNE
Spilleperiode 13. sep - 26. okt
STRONG ENOUGH
Spilleperiode 16. sep - 19. okt
BAKING RACE
Spilleperiode 9. sep - 25. sep