I DAG:
SCENE

Forbrændt

24. januar 2018
KAN OPLEVES I ODENSE

En poetisk, barsk og rørende forestilling om smerte og håb.
Da tvillingerne Jeanne og Simon mister deres mor, bliver det begyndelsen på en følelsesladet opdagelsesrejse i morens, men også deres egen, historie.

Nawal Marwan var en tillukket kvinde med en uudgrundelig fortid. Den dag tvillingerne fyldte 16 år, kom hun stum hjem og mælede aldrig et ord igen. Nu sidder Jeanne og Simon på advokatens kontor for at høre hendes sidste vilje: Jeanne skal finde den far, de altid har fået at vide var død og give ham et brev fra moren. Simon skal overbringe et brev til en bror, som tvillingerne heller aldrig har kendt til.

Mødet hos advokaten efterlader tvillingerne fulde af spørgsmål, men også fulde af raseri. Mens moren levede, gad hun ikke engang tale med dem, og nu vil hun bestemme over dem, selv efter at hun er død.

Modvilligt tager tvillingerne ud på hver deres rejse, som fører dem til morens hjemland. Bid for bid optrævler de hendes brutale livshistorie fra ung forelsket pige til vred partisankriger og torturoffer. Men brikkerne i puslespillet om morens fortid afslører også en grusom og ubærlig familiehemmelighed.

Forfatteren Wajdi Mouawad er født i 1968 i Libanon. Som 8-årig flygtede han med sin familie ud af landet. I sit voksne liv har han været både skuespiller, instruktør, dramatiker og kunstnerisk leder dels i Canada og dels i Frankrig. Gennem sit virke har han været med til at sætte ord på nogle af de voldsomme aftryk, krig efterlader i både børn og voksnes liv.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
1. feb 2018 - 8. mar 2018
Scene info
Oversættelse: Jesper Kjær
Iscenesættelse: Nicolei Faber
Scenografi: Mie Riis
Lysdesign: Elroy Villumsen
Musik og lyddesign: Cristian Vogel

Medvirkende: Mette Kjeldgaard Jensen, Laura Allen Müller, Hanne Hedelund, Sofia Saaby Mehlum, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Mads Nørby, Özlem Saglanmak, Peter Khouri og Klaus T. Søndergaard.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun