I DAG:
SCENE

MOBY DICK

26. januar 2023
KAN OPLEVES I AALBORG

Hvalen vil ikke skade, blot skræmme.

I Moby Dick møder vi tre personer som vågner i en udstilling. En Moby Dick udstilling. De er udstillede hvalfangere fra en fjern fortid. Det er ikke til at få job som hvalfanger længere, men de kan udstille sig selv så omverdenen kan komme og se på dem. Men deres fjerne fortid hjemsøger dem. Hvad er det for en længsel der bevæger sig i dem, og hvordan skal de erfare denne hjemsøgthed idag? Hjemsøgtheden af alle de arter som er gået tabt, al den historie som er umulig at holde styr på og det overmod de har været vidne til. Langsomt tager genopdagelsen af fortællingen dem ind i at forstå hvad de selv er skabt af, og hvordan de skal forholde sig til en verden uden et dundrende hav under dem.

Moby Dick er en fortælling om jagten på en hval, om længsel, om det uopnåelige, om natur, om eksistens, om overmod, om mysterier, om ondskab, om venskab og om havet.

Mest af alt er det et vildt og ustyrligt værk som stritter i hundrede vis af retninger, et sted man kan fare vild og finde tilbage. Moby Dick synes til tider hævet over plot og mening og det let tilgængelige, samtidig med at være latterlig, plat og ganske filosofisk.

Det dramatiske, poetiske og groteske blandes i denne opsætning til en spermacetsuppe fuld af lige dele alvor og humoristisk flair.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Ikke vurderet
Spilleperiode:
27. jan 2023 - 25. feb 2023
Scene info
Medvirkende
Østen Borre Simonsen
Martin Ringsmose
Bolette Nørregaard Bang

Holdet bag
Forfatter
Herman Melville

Oversættelse
Flemming Chr. Nielsen

Instruktør og dramatisering
Camilla Kold Andersen

Scenograf
Freya Sif Hestnes

Scenografassistent
Frederikke Krogh

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Rune Abel Aagaard

Forlag
Forlaget Bindslev
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
Twain Walking
Udgivelsesdato 12. apr
Vi maler byen rød: The musical
Spilleperiode 4. apr - 27. apr
Sangen om Oda og Anton
Spilleperiode 7. feb - 8. feb
Waiting Places
Spilleperiode 10. feb - 9. mar