I DAG:
SCENE

King Lear

11. april 2018
KAN OPLEVES I KØBENHAVN

Et tragisk eventyr om sand og falsk kærlighed, vanvid og ondskab

King Lear er historien om sagnkongen Lear der, forblændet af sin egen selvoptagethed, hovmod og naragtighed, frastøder sin ene datter, forærer sit rige til de to andre grådige, magtsyge døtre, og bliver drevet til vanvid. Et tragisk eventyr om sand og falsk kærlighed, vanvid og ondskab.

Tragedien begynder da den gamle konge skal fordele sit rige mellem sine tre døtre. Hvordan skal han afgøre hvem der skal have hvad? Kongen beslutter sig for, at døtrene hver især skal fortælle ham hvem af dem der elsker og agter ham højest. Men hvordan skal han måle og veje deres kærlighed? I ord eller i handling? Alle døtrene erklærer deres kærlighed til kongen, men kun én af dem taler sandt. Først da det er alt for sent og kongen er ruineret, ydmyget og drevet til vanvid indser han sin fejlfordeling og det går op for ham hvem, der virkelig elskede ham.

King Lear er en tragedie om magt og begær, om sandhed overfor løgn, om kærlighedens væsen – grådighed, vanvid, forfængelighed og foragt, om ordets magt og handlingens konsekvenser. Den handler om at være blind over for sandheden i livet og den ægte kærlighed, og ikke mindst om en konges rejse fra magt til afmagt – en rejse der er fyldt med intriger, forræderi, sydende ondskab og hjerteknusende kærlighed.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
11. apr 2018 - 14. apr 2018
Scene info
Medvirkende: Ole Sørensen, Thomas Jacob Clausen Rønne, Jullie Hjetland
Instruktør: Hans Rønne
Producent: Teatret Møllen i samarbejde med Teatret/Hans Rønne
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun