I DAG:
SCENE

Under Haady's skjold

10. marts 2015
KAN OPLEVES PÅ TEATER ZEPPELIN I KBH

I sommeren 2014 medvirkede borgerkrigen i Syrien til, at antallet af mennesker i verden på flugt nåede op på det højeste antal siden 2. Verdenskrig. Medierne dækker udviklingen massivt. Danske børn i alle aldre opfanger brudstykker af den højaktuelle verdenskrise i tv og radio, via kampagner og de voksnes samtaler. Altså fra kilder, der ikke er tiltænkt børn. Det er svært at undgå at høre om det, så at efterlade børn med halve historier eller skærme dem for fakta om, hvad der sker nu og her i verden er ikke hensigtsmæssigt.

Forestilling Under Haady’s Skjold tager nænsomt men livagtigt det højaktuelle emne op i en stærk fortælling i børnehøjde. Målet med forestillingen har været at skabe et værk, der vækker empati og ægte mellemmenneskelig interesse ved at give de livstruede men dog så modstandsdygtige, uledsagede flygtningebørn en stemme. Det er deres historie i fokus. Manuskriptforfatter og instruktør Mie Brandt, som også er Kunstnerisk leder på Teatret Zeppelin, fortæller: ”Børn forstår meget mere, end mange voksne tror. Vi skildrer virkeligheden ud fra barnets optik. Dét gør det muligt for vort publikum at forholde sig til og reflektere over historien og karaktererne. Alle – også børn – har ret til at kende til den virkelighed, der omgiver os. I mødet med den opstår den rige medmenneskelighed.”

I Under Haady’s Skjold følger vi fem børn, der finder sammen under deres flugt fra krigens kaos. Hver især er de nødsaget til at flygte fra deres familier, og alt hvad de ejer. For at overleve må de på deres rejse gennem den ubeskyttede verden bruge deres evner og samle al deres styrke og mod. Heldigvis har de hinanden – og pigen Aishas minde om sin livskloge skildpadde Haady, som blev væk i ruinerne. Sammen søger de angste, men modstandsdygtigt og håbefuldt mod et sted, hvor de kan starte en ny, tryg tilværelse…
Publikum inviteres ind i en verden, som omslutter og fylder hele salen. Det er en visuelt flot forestilling med en scenografi, der omfavner de mange locations og stemninger, og hvor lys og lyd spiller en bærende rolle.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
21. feb 2015 - 27. mar 2015
Scene info
Idéudvikling Mie Brandt & Ensemblet
Manuskript og Instruktion Mie Brandt
Medvirkende Pernille Hilgart, Rune Antonio Bro, Torben Vadstrup, Mie Brandt, Jessica Dinnage

Aldersgruppe fra 7 år
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BALDER OG DRAGEN
Spilleperiode 20. jun - 30. jun
TOTEM
Udgivelsesdato 7. jun
GANLØSE REVYEN 2024
Spilleperiode 16. jun - 30. aug
TIVOLIREVYEN 2024
Spilleperiode 6. jun - 14. jul