I DAG:
SCENE

Kaspar

17. marts 2014
KAN OPLEVES I DANSEHALLERNE I KØBENHAVN

Er vi blot et citat af verden omkring os, eller har vi et jeg? Og formes vi af omgivelserne og vores biologi, eller er vores liv blot en række af forudbestemte hændelser? Kan sproget manipulere os i så høj grad, at vi mister ”os selv”?
Disse spørgsmål undersøger Rapid Eye i KASPAR, en danseperformance der tager afsæt i historien om mennesket Kaspar Hauser.
Kaspar Hauser var offer for et samfund, der frygtede det ukendte. Han sad indespærret i 16 år og var afskåret fra den sociale verden, indtil han blev sendt tilbage til civilisationen. Det er dette møde mellem menneske og samfund, mellem sprog og virkelighed, der er omdrejningspunktet for forestillingen.
KASPAR opstår i et sindrigt system mellem bevægelse og lyd, med sprogets logik vendt på vrangen i en balanceakt mellem artistens kropslige og ordlige ekvilibrisme. Fortællingen om Kaspar handler om den udenforståendes oplevelse af - og sammenstød med - sin omverden, og sig selv ikke mindst.
KASPAR udspiller sig i grænselandet mellem nycirkus, teater og dans, og skaber dermed et anderledes scenebillede mellem sproget og kroppens virkelighed, mellem objekt og tale.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
19. mar 2014 - 5. apr 2014
Scene info
På scenen: Tomomi Yamauchi, Samuel Gustavsson og Troels Hagen Findsen
Tekst: Thomas Lihn
Koreografi: Imre Vass
Ide og Koncept: Miguel Pelleterat og Samuel Gustavsson
Scenografi og kostumedesign: Miguel Pelleterat
Lysdesign: Tobias Stål

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun