I DAG:
SCENE

Dust

23. august 2015
-en gastro-poetisk opera
KAN OPLEVES PÅ TEATER KATAPULT I ÅRHUS


Vi tester et helt nyt opera-koncept, og kok og foodstylist Michelle Appelros har skabt en overdådig dessert, som hun serverer live.

DUST er en opera om skønhed, begær, og nydelse. Maden er et sanseligt virkemiddel, og måltidet er den centrale handling. Værket kræver nærvær og deltagelse gennem nydelsen.

Bænket som gæst ved vores bord inviteres publikum til en hel særlig og sanselig operaservering.

DUST er en performanceopera med stemmer, der taler både videnskabens, skønhedens, og trøstens sprog. Dramaturg Lotte Kofod Ludvigsen og komponist Line Tjørnhøj har skrevet en nutidig libretto, som er en poetisk samtidsreportage på flere forskellige sprog, med flere tidslag og nutidige dokumentarspor.

DUST gentænker og udfordrer det wagnerske Gesamtkunstwerk i en nutidig aktivistisk udgave. Det er nutidsmennesket der er aktør i en fortælling om nydelse og faldet. Værket følger måltidets rytme i et musikalsk flow af arier, duetter, recitativer og konkrete lydflader fra madens tilberedning. I en filmisk visuel scenografi koreograferes måltidet med hyperrealistisk fokus på detaljen og mødet over måltidet.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
29. aug 2015 - 30. aug 2015
Scene info
Desserten er en smagsprøve på DUST – et projekt, der rækker ud over operaværkets traditionelle grænser. Det er nemlig også en undersøgelse af opera-kunstværket som interkulturel delings-platform for fredelig kulturudveksling, produktudvikling og empowerment. Menuen og scenografien i DUST udvikles i samarbejde med Royal Botanic Garden i Jordan.

Det er et samarbejde, der forbinder nyt nordisk køkken og dansk design med traditionelle jordanske fødevarer og mellemøstlige håndværkstraditioner gennem
empowerment af Kvinderne fra Tal Al-Rumman.

DUST inviterer på et helt særligt musikalsk møde, når mezzosopran Markéta Dvoráková, baryton Petr Matuszek, den svenske vokalist Anna Ottertun og kontratenor Daniel Carlsson sammen med drenge fra Skt. Clemens Drengekor, performer og florist Bo Madvig samt cellist Sofia Lind Pedersen fremfører Line Tjørnhøjs smukke og hjertegribende musik.
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
TIL UNGDOMMEN
Udgivelsesdato 5. okt
FRIDAS FUCKING JUL
Spilleperiode 3. dec - 13. dec
ENGLE I SNEEN
Spilleperiode 26. nov - 17. nov
VINTERSILHUETTER
Spilleperiode 24. nov - 20. dec