I DAG:
SCENE

ANNA WALK WITH ME

21. februar 2020
KAN OPLEVES I AARHUS

Fra liv til død til liv ...

Har du tænkt på, hvad der sker, når vi dør? ANNA, WALK WITH ME er sæsonens egenproduktion fra Teater Katapult - i co-produktion med Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret.

Forestillingen forsøger at tage et skridt direkte ind i døden, åbne den op og gøre den lige så levende for publikum, som de mennesker, der har oplevet nærdøden. Døden er ét at de sidste tabuer, vi har tilbage i det moderne samfund. Ikke mindst i Danmark.

I ANNA, WALK WITH ME forandres retsmedicineren Annas (skuespiller Anne Ur Konoy) liv drastisk efter et dramatisk trafik-uheld. Hendes liv passerer revy i netop det splitsekund, hvor uheldet er på sit højeste. Og mens lægerne kæmper for hendes liv på operationsbordet, kommer publikum med hende på en rejse ind i døden. Eller er det nærdøden?

I den tid, Anna ligger i koma, samles og forstærkes hendes kolleger og families opmærksomhed på hende. Annas datter kalder desperat på sin mor og beder hende om at komme tilbage … bliver livet i samklang med døden måske pludselig mere magisk?

Frygt for døden har de fleste af os. Vi undgår gerne spørgsmål om den. Frygten for døden skyldes det ukendte. Dødsangst er mere irrationel og kan være et stort problem for den enkelte, der risikerer at blive så hæmmet af sin angst, at livet ikke kan leves.

Måske er vores dødsfrygt langt mere styrende for vores liv, end vi tror?

Nærdød dræber dødsangst
Folk, som dør kortvarigt og kommer tilbage til livet igen, beskriver alle den samme type af oplevelse: At den verden, som de oplevede, mens de var døde, var mindst lige så virkelig som den fysiske virkelighed. De forlader deres krop, og de fleste oplever både, at vi mennesker er forbundet, og at man ændrer sig drastisk efter en nærdødsoplevelse … og at man nu ikke længere er bange for at dø!

I ANNA, WALK WITH ME oplever hovedpersonen Anna – og vi med hende – døden indefra. Omdrejningspunktet for fortællingen er nærdødsoplevelsen. Hallucinationer eller vrangforestillinger kaldes de ofte, men hvor uvirkelige er de egentlig? Videnskaben kan kun dårligt forklare dem, men mange oplever de samme ting i situationen.

Fortællingen er om Anna og hendes dramatiske møder med først nærdøden og så det svære valg om at blive i døden eller vende tilbage til livet. Vi ser hele hendes liv i spændet mellem fødsel, død og … efterliv. Vi hører om hendes relationer til sit barn, sin far og de mænd, hun har kendt.

Naturinspireret, elektronisk musik, syngeskåle og intuitiv sang kombineret med spektakulære animationer og dukker skaber et helt særligt univers at tage på rejse i med ANNA, WALK WITH ME.

To dramatikere, danske Julie Petrine Glargaard og britiske Nina Berry, er af Teater Katapult sat stævne og har skrevet hver deres del af historien om Anna.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
4. mar 2020 - 18. mar 2020
Scene info
Egenproduktion af Teater Katapult i co-produktion med Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Idé Julie Ben Semmane
Koncept Julie Ben Semmane & Torben Dahl
Manuskript Julie Petrine Glargaard & Nina Berry (UK)
Skuespillere Anna Ur Konoy // Performere Julie Ben Semmane (sang/musik), Rolf Søborg Hansen (dukker)
Iscenesættelse Petra Berg
Scenografi, dukker og kostumer Rolf Søborg Hansen
Komponist og lyd-designer AYO & Julie Ben Semmane
Lysdesign Kasper Daugberg
Dramaturg Lise Sofie Houe
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun