I DAG:
SCENE

DØDSBO PÅ PLEJEMARKEN

26. januar 2023
KAN OPLEVES I AALBORG

Tredje del af den store, nordjyske saga fra udkanten

Nu, to år efter kommunerevolutionen, er Anita syg og træt. Lars kommer ud af fængslet, men Anita vil ikke mere. Hun har ondt, hun husker dårligt, og hun har ikke tænkt sig, at hun skal til at være plejehjemsgrøntsag. Så hun vil tage sin egen værdige afsked. Men selv Anita er omgivet af mennesker, der elsker hende. Ud over hendes søn, Lars, er der søsteren Beate og den omflakkende Ester (tidligere krejler, nu heks i Rold Skov), samt en ekstraordinært positivt indstillet SoSu-medarbejder, der hedder Emil. Alle fire kaster de sig ud kampen for at beholde Anita og tale hende væk fra selvmordet. Men det bliver ikke let, for Anita har gode kort og argumenter på hånden.

Med denne urpremiere byder vi på tredje del af Henrik Szklanys nordjyske udkants-saga med undertitlen ”– henvendelse Anita”. Det begyndte med Alle mulige ting til salg på Lille Scene i 2018 og Revolution i kommunen i 2020, og projektet er nu vokset til en lang fortælling over tre forestillinger, der er flyttet op på Store Scene. Szklanys trilogi lykkes med at skildre socialt udsatte med lige dele kærlighed, humor og tragisk realisme. Det handler om tvangsauktion, tvangsfjernelse og tvangsanbringelse på underbemandede plejehjem.

Men det handler også om alt muligt andet, som for eksempel værdien af en let brugt racklette; om overraskende kærlighed i en gammel granplantage; om Jesu kærlighed som (midlertidig) udvej; om fast arbejde på en svinefarm som vejen til lykken. Og om dødens smertende skønhed. Vi ler, vi græder, vi går forandrede ud af teatret.

HVER DEL KAN SES FOR SIG
Alle tre dele i Henrik Szklanys trilogi er selvstændige fortællinger og kan ses uafhængigt af hinanden.

SE HELE TRILOGIEN OG SPAR KR. 50 PR. BILLET
Hvis du køber billet til alle tre forestillinger, så giver vi kr. 50 i rabat pr. billet. Læs mere her.

OBS
Vi gør opmærksom på, at i forestillingen bliver emnet selvmord behandlet. Er du i krise eller pårørende til et menneske i krise eller overvejer du selvmord, så kontakt Livslinien på telefon 70 201 201.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
27. jan 2023 - 15. mar 2023
Scene info
Medvirkende
Marie Knudsen Fogh
Marcus Gad Johansen
Camilla Gjelstrup
Karla Rosendahl
Thomas Kristian Bek
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
LAZARUS
Spilleperiode 1. jan
A CLOCKWORK ORANGE
Spilleperiode 25. feb - 4. mar
KOOL KOOL KINA
Spilleperiode 22. feb - 7. mar
DØDSBO PÅ PLEJEMARKEN
Spilleperiode 27. jan - 15. mar