I DAG:
SCENE

DØD OVER TROPER

1. juni 2021
KAN OPLEVES I ALLERØD

Trope: tilbagevendende motiver og klichéer i fx film, bøger og teater.

Teaterkompagniet danskdansk inviterer i samarbejde med Mungo Park teaterbranchen og få heldige publikummer til en hel aften med readings af fem af tidens stærkeste og mest originale forfatterstemmer.

danskdansk har bedt de fem dramatikere om at udvikle på nye værker, som gør op med fortidens gentagne og forudsigelige måder – troper – at se og gengive verden på, og i stedet berige os med universer med karakterer, hvis perspektiver vi ikke vidste, vi længtes efter.

Vi giver et smugkig ind i fem potentielle teaterstykker, der forhåbentligt vil blive opsat på et dansk teater i fremtiden.

De fem dramatikere er:

Zakiya Ajmi, forfatter til romanen Vulkan og nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2021. En del af Statens Kunstfonds Den Kunstneriske Elite.

Saynab Farah Dahir, forfatter til #Bucketlist der netop er udkommet i april 2021 på Gyldendal og udkommer med endnu en roman, Det Fede Liv, senere på året.

Naiha Khiljee, spoken word artist og poet bag den anmelderroste Kære Søster der udkom på Lindhardt og Ringhof i 2020. Er oversætteren af Amanda Gormans berømte digt The Hill We Climb til dansk for forlaget Carlsen.

Julie Glargaard, erfaren dramatiker og manusforfatter bl.a. til Udvandrerne, Aktivisterne, Googleren, Glasbobler og mange flere.

Sara Rahmeh, digter, poetryslammer og manusforfatter. Har netop udgivet digtsamlingen Langt Væk og Lige om Hjørnet.

Program:
– Præsentation af værket
– Reading af skuespillere
– Artisttalk med dramatikeren

Vi giver et smugkig ind i fem potentielle teaterstykker, der forhåbentligt vil blive opsat på et dansk teater i fremtiden.

Formålet er at lokke talentfulde skrivende kunstnere ind i teaterverden og give dem mulighed for at udvikle historier, som endnu ikke er at finde på den danske teaterscene, og ikke mindst give teaterbranchen en koncentreret smagsprøve på saftige, originale værker, der bare venter på at blive opsat.

VÆRKERNE

BØLGERNE
Dramatiker: Zakiya Ajmi
Medvirkende: Ellaha Lack, Sandra Guldberg Kampp, Petrine Agger og Henrik Prip
Instruktør: Sofi Orem Skoglund

REBOUND
Dramatiker: Saynab Farah Dahir
Medvirkende: Marie-Lydie Nokouda
Instruktør: Sandra Yi Sencindiver

DEN FALDNE KVINDE
Dramatiker: Julie Glargaard
Medvirkende: May Simón Lifschitz, Thea Glindorf, Amany Turk og Petrine Agger
Instruktør: Patricia Bbaale Bandak

DET ER IKKE BARE PYNT
Dramatiker: Naiha Khiljee
Medvirkende: Marie-Lydie Nokouda, Ellaha Lack og Nana Morks
Instruktør: Patricia Bbaale Bandak

STADIG SINGLE HABIBI?
Af Sara Rahmeh
Medvirkende: Ellaha Lack, Sara Rahmeh og Nadia Nouamani
Instruktør: Sandra Yi Sencindiver

INFO

Hvad er en reading?
En reading er en oplæsning af en dramatisk tekst, hvor skuespillerne har manus i hånden, hvor der ikke er kostumer, scenografi eller fancy lys. Der er kun afsat én prøvedag til, at instruktøren og skuespillerne har læst teksten sammen, fortolket den, afprøvet den på gulv, stående, gående men uden stor og rigtig iscenesættelse.

Hvorfor en reading?
Det er en god måde at præsentere nye dramatiske værker på, også dem, der er under udvikling. Teater er levende tekst, kroppe i rum og relation til publikum. Derfor giver det ikke mening kun at læse et manuskript, da teater skal ses, høres og opleves.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Ikke vurderet
Spilleperiode:
4. jun 2021
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
POWER ALLEY
Premiere 23. maj - 23. jun
Live in Turku
Udgivelsesdato 17. maj
OBSESSED
Spilleperiode 18. maj - 1. jun
Hamburg Ballet John Neumeier
Spilleperiode 16. maj - 18. maj