I DAG:
SCENE

FISKERNE

22. september 2021
KAN OPLEVES I AALBORG

Limfjordsfortællingen over dem alle!

Den altid debatskabende skuespiller, dramatiker og forfatter Hassan Preisler dykker med sin nye dramatisering af Hans Kirks roman ”Fiskerne” ned i kulturkrigen mellem de indremissionske fiskere og de grundtvigianske fjordboere. Det bliver en forestilling om identitet og religion, men også om frelse og fortabelse, godhed og ondskab.

En gruppe hårdføre havfiskere og deres familier flytter fra den barske vestkyst ind til de mildere egne inde i Limfjorden for at starte et nyt liv. Vi følger deres kamp for at skabe en tilværelse i fremmede omgivelser, og for at fastholde salmesangen, mens 1920’ernes dansemusik lyder ud ad kroens vinduer og det bare er om at vælge side før nogen gør det for dig.

Når de fede ål vandrer forbi, er livet rigt og let – når silden svigter, bliver furerne dybe i magre ansigter, og børnene græder.

Limfjorden giver og tager, og fjordens vejr og vind styrer fortællingen, som udspiller sig over en periode på fem år.

Afstanden mellem land og by øges, og tro møder tvivl. Hvordan finder man vejen til tilgivelse og rummelighed, i en verden fastfrosset i modsætninger?

Hans Kirks klassiker fra 1928 er på samme tid en spiddende satirisk gennemboring af selvgodheden, og en smertelig kærlighedssang til Limfjordens indre og ydre landskaber.


Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
24. sep 2021 - 22. okt 2021
Scene info
MEDVIRKENDE
Teater Nordkrafts ensemble, Laura Kold, Clara Josephine Manley og Allan Helge Jensen
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj