I DAG:
SCENE

MACBETH

22. februar 2019
KAN OPLEVES I KØBENHAVN K

Magt. Begær. Begejstring. Humor. Skyld. Publikum inviteres på tur i både de lyse og de mørke sider af det menneskelige sind, når Asterions Hus sætter nye former på Shakespeare-klassikeren Macbeth.

Historien om det elskende par, der gør sig til kongemordere og siden ædes op af skyld og dårlig samvittighed, er grundstenene i Asterions Hus' Macbeth-forestilling, der spiller fra den 8.-23. marts på Teaterøen. For hvad sker der med os, når vi sætter os ud over menneskelig moral? Og når vi forbryder os mod andre?

Men det er langt fra en klassisk udgave af Macbeth, publikum kommer til at møde. Skuespillerne Tilde Knudsen og Peter Kirk har sammen med instruktør Emil Hansen skilt Shakespeares fortælling ad – og givet den nye former:

"De fleste kender historien om Macbeth. Nogle bedre end andre, men den er fortalt. Vi vil noget andet. Vi vil finde ud af, hvad der sker, når vi splitter den ad og sætter den ind i nye sammenhænge – med lyd, lys og bevægelse,” siger skuespiller Tilde Knudsen, der spiller Lady Macbeth.

Instruktør Emil Hansen supplerer:
”Vi er ikke interesseret i at skabe et narrativ, men i at skabe situationer og øjeblikke, billeder og lydbilleder, som publikum kan gå på opdagelse i. Det gør vi blandt andet ved at lave små serier af gentagelser, hvor vi sætter den samme tekst ind i forskellige former og kontekster.”

Jagten efter magt og anerkendelse
Peter Kirk og Tilde Knudsen, der spiller henholdsvis Macbeth og Lady Macbeth, danner også par privat. Og det tilfører, ifølge Emil Hansen, forestillingen et ekstra lag:

”Peter og Tilde er et par privat samtidig med, at de er skuespillere, der spiller et par. Det har selvfølgelig en afsmitning. Og det giver noget ekstra gods at arbejde med.”

Macbeth er tredje del af Asterions Hus trilogi om kærlighed. Først kom Robin Hood, siden Romeo & Julie. Nu gælder det Macbeth om den modne kærlighed og magtbegæret.

“Jagten efter magt, anerkendelse og den pris, nogle vælger at betale for at opnå dette, er om noget relevant i dag. Blandt andet derfor er det interessant at tage fat i Macbeth,” siger skuespiller Peter Kirk.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
8. mar 2019 - 23. mar 2019
Scene info
Tirsdage: Gratis talks, se teateroen.dk
Onsdage: Forestillingen er på engelsk
Torsdage og fredage: Macbeth-måltider for 100 kr.

Medvirkende: Tilde Knudsen, Peter Kirk
Instruktør: Emil Hansen
Producent: Asterions Hus
Arrangør: Asterions Hus
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar