I DAG:
SCENE

DE ASYLSØGENDE KVINDER

11. november 2019
KAN OPLEVES I AALBORG

Verdens ældste asyldrama

De asylsøgende kvinder er skrevet for 2500 år siden af den græske tragediedigter Aischylos, og er et af verdens ældste teaterstykker. Samtidig er stykket så aktuelt at man skulle tro, at det var skrevet i dag. De asylsøgende kvinder stiller nogle af de dybeste – og stadig hyperaktuelle – spørgsmål: hvor hører vi til og hvem vil tage os ind, når vi er i fare? Hvad vejer tungest – den moralske forpligtelse til at hjælpe en fremmed i nød eller vores egne behov for sikkerhed og tryghed?

En gruppe yngre kvinder efterlader alt og går ombord på en båd i Nordafrika for at sejle over Middelhavet. De flygter fra vold, overgreb og tvang og beder om beskyttelse i Grækenland hos kongen af Argos. Men skal kongen overholde loven, der forpligter ham til at give flygtninge asyl, eller skal han beskytte sin by og sine borgere mod de mulige konflikter, der kan opstå ved at tage dem ind? Det er forestillingens store dilemma.

Co-produktion
I sæsonen 2019-20 er Betty Nansen Teatret, Malmø Stadsteater og Aalborg Teater gået sammen om et storstilet samarbejde. Forestillingen De asylsøgende kvinder sættes i løbet af sæsonen op på alle tre scener og vil kunne opleves i efteråret 2019 på Aalborg Teaters Lille Scene.

I forestillingen medvirker et lokalt kor af nordjyske kvinder, der skal afspejle mangfoldigheden i den by, forestillingen spiller. Udover koret medvirker tre professionelle skuespillere samt tre musikere, der spiller live på scenen. Forestillingen opføres i en ny bearbejdelse af den skotske dramatiker David Greig og med nyskrevet musik af John Browne.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
21. nov 2019 - 20. nov 2019
Scene info
Co-produktion mellem Betty Nansen Teatret, Malmø Stadsteater og Aalborg Teater

Dramatiker
Aischylos og bearbejdet af David Greig

Instruktør
Simon Boberg

Komponist
John Browne

Medvirkende
Folkekor med unge, lokale kvinder

Skuespillere
Mikael Birkkjær, Jesper Hyldegaard og Ida Cæcilie Rasmussen

Musikere
Tre musikere
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun