I DAG:
SCENE

DANSEN MED FAR

3. marts 2019
KAN OPLEVES I KØBENHAVN

En forestilling om fædre og døtre

Dansen med Far stiller skarpt på tre generationers fædre oplevet gennem deres døtres øjne; hvordan har fædrene påvirket døtrenes liv, deres mentale sundhed og valg af partner. Engang hed far ’fader’ og var familiens overhoved. I 1960’erne bliver han smidt ned af piedestalen og må finde sig en ny rolle imens arbejdsmarkedet bliver delt mellem kønnene. I 1980’erne er manden som forsørger endeligt afskaffet, og det bliver normen, at han påtager sig forældrerollen på lige fod med kvinden. Men hvordan har denne udvikling afspejlet sig i døtrenes valg gennem livet?

Dansen med Far er animationsteater for voksne. Der opstår en helt særlig magi, når mennesker og dukker spiller sammen i et rum, hvor alt kan lade sig gøre; lemmer kan flyve frit rundt, en næse kan fortælle en skamfuld historie, far kan være en kæmpestor, truende skygge, en splejset charmeur til hest eller en gammel mand, der pakkes ned i en flyttekasse. Tre stærke kvinder - Sonja Oppenhagen, Laura Allen Müller og Rikke Wölck - er på scenen sammen med den Reumert-vindende scenograf og dukkefører Rolf Søborg Hansen i denne surreelle, poetiske og humoristiske forestilling. Dansen med Far er en samarbejdsproduktion mellem High Noon Teaterproduktion og Folketeatret.


Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
5. mar 2019 - 23. mar 2019
Scene info
Dramatiker: Rikke Wölck

Instruktør: Madeleine Røn Juul

Dukkemager og -fører: Rolf Søborg Hansen

Scenografi: Rolf Søborg Hansen og Kisser Rosenquist

Lysdesigner: Kisser Rosenquist

Medvirkende: Sonja Oppenhagen, Laura Allen Müller, Rikke Wölck, Morten Hauch-Fausbøll og Rolf Søborg HansenVarighed: 1 time og 15 min. uden pause
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar