I DAG:
SCENE

GENERATION 9/11

7. september 2021
KAN OPLEVES PÅ FREDERIKSBERG

Et mareridt om den amerikanske drøm

Danske Esther står i billedkunstlokalet på sin amerikanske skole i 2001, da allekaldet lyder. Hun er 11 og flyttet til New York året forinden. I kantinen bliver alle mellemskolebørnene bedt om at dele sig i to grupper: dem der har forældre, der arbejder i tvillingetårnene, og dem der ikke har. Esther føler sig udenfor. Alle hendes venner er i en anden gruppe end hende. Hendes forældre arbejder nemlig hjemmefra.

GENERATION 9/11 handler om at få sit første kys efter 11. september. Om at føle sig fremmed i det land, man bor i, og om at få grineflip fordi Williams far pludselig går med pistol. Men den handler også om en ung arkitekt ved navn Minoru Yamasaki, der får til opgave at bygge et monument for verdensfreden midt i New York City. Året er 1973, og de to bygninger kalder de for World Trade Center: En repræsentation af menneskets tro på menneskeheden, som Minoru siger ved åbningsceremonien. Fremme i 2001 oplever Esther og hendes venner, at der begynder at gro to tårne i maverne på dem. To tårne, som bliver ved med at vokse.

Forestillingen har premiere på 20-året for angrebene på World Trade Center og er en co-produktion med Mungo Park. Den er instrueret af Mungo Parks direktør, Talent Reumert-vinder Anna Malzer.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
11. sep 2021 - 11. okt 2021
Scene info
MEDVIRKENDE Ellaha Lack dubleret af Emma Silja Sa°ngren, Sebastian Aagaard-Williams, Søren Birch Plum
MANUSKRIPT Nanna Plechinger Tüchsen
INSTRUKTION Anna Malzer
SCENOGRAFI Ida Grarup

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
KALINKA - PLEJER ER DØD
Spilleperiode 22. sep - 2. okt
VINDEN I PILETRÆERNE
Spilleperiode 13. sep - 26. okt
STRONG ENOUGH
Spilleperiode 16. sep - 19. okt
BAKING RACE
Spilleperiode 9. sep - 25. sep