I DAG:
SCENE

SVEN FRA RANDERS

16. august 2021
KAN OPELVES I RANDERS

”Sven fra Randers” er et nyskabende og storslået musikalsk drama med fem skuespillere samt live-musik og et kor på scenen. Med humor og inderlighed dykkes ned i fortællingerne om Sven Dalsgaard, og både store tableauer og små intime scener giver os et indblik i et enestående kunstnerliv. En stærk visuel oplevelse, hvor publikum sidder midt i Sven Dalsgaards billedunivers.

Kunstneren Sven Dalsgaard ligger syg og gammel på hospitalet i Randers. Han tegner og maler stadig, så godt han kan, når han ikke ruskes rundt af hosteanfald eller driver over i bevidstløshed. Væsentlige scener, kunstværker og de vigtigste mennesker fra hans lange liv optræder i drømmesyn, mens hans indre tvilling konstant og meget korporligt blander sig og sætter spørgsmålstegn ved det hele. Store emner som kærlighed, kunst, Gud og selve meningen med livet udfolder sig i en blanding af erindringer og abstraktioner. Og mentalt er han ved at gøre sig klar til den ultimative happening: døden.

Forestillingen om Sven Dalsgaard er ikke en biografisk gennemgang af hans liv, men en dramatisk og visuel flot teaterforestilling om de livstemaer, der kendetegnede tilværelsen for en af landets mest betydningsfulde billedkunstnere. Storhedsvanvid og ukuelig tro på egne evner og vigtighed som kunstner afløses i næste nu af fortrydelse og smerte over ikke at slå til som menneske. For hvordan står man uden for det hele som iagttagende og provokerende kunstner, mens man samtidig mærker længslen efter at være en del af de andre og passe ind? Hvordan elsker man et andet menneske, når man er rædselsslagen for at miste? Og betyder det overhovedet noget at lykkes som kunstner, hvis man er en fiasko som menneske?
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
18. aug 2021 - 11. sep 2021
Scene info
Medvirkende: Klaus T. Søndergaard, Holger Østergaard, Lisbeth Knopper, Christina Elisabeth Mørkøre, Jesper Riefensthal, Randers Teater Kor
Instruktør: Moqi Simon Trolin
Dramatiker: Jesper Bræstrup Karlsen
Komponist og musiker: Jens Hellemann
Scenograf, kostumedesign, videodesign og lysdesign: Ted Pierce
Kodning af video og lys: Yaw Darko
Lyddesign: Lars Gaarde
Dramaturg: Tine Eibye
Korleder: Kari Steen
Kostumier: Anna Juul Holm
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj