I DAG:
SCENE

KONG LEAR

16. februar 2019
KAN OPLEVES I AALBORG

Den kongelige familie er vant til hele verdens beundring og smiger, og de er vant til absolut magt og rigdom. De kan ændre lovene som det passer dem, udskrive skatter, dømme folk til døden og benåde forbrydere. Men da den gamle King Lear beslutter sig for at træde tilbage, opstår der et magt-tomrum, og kræfter slippes løs som ikke kan tøjles igen.

Kong Lear er træt af at regere og have ansvar for det hele. Han vil overlade magten til sine døtre, og lave et fredeligt regeringsskifte. Han begynder at afvikle sit greb om tronen, men familiens magtbalance er rystet, og ukendte dæmoner sættes fri med stor ødelæggelse til følge.

Teater Nordkraft elsker Kong Lear! Vi synes det er et af Shakespeares allerbedste stykker; en eviggyldig klassiker som hver generation bør stifte bekendtskab med og have deres eget forhold til. Vi er derfor særligt glade for at det netop er Mikkel Harder Munck-Hansen, som har sagt ja til at instruere Shakespeare for fuld kraft, og skære den til så den også egner sig til et ungt publikum.

Kong Lear spilles både som aftenforestilling og som skoleforestilling i dagtimerne. Vi laver gerne et særarrangement for jer med artist talk efter forestillingen. Teater Nordkraft anbefaler denne forestillingen for alle fra 15 år og op - men du kender dine børn og elever bedre end vi gør, og måske kan de klare mosten tidligere
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
6. mar 2019 - 22. mar 2019
Scene info
PRODUCENT
Teater Nordkraft

ISCENESÆTTELSE
Mikkel Harder Munch-Hansen

SCENOGRAF
Claus Helbo

MEDVIRKENDE
Teater Nordkrafts ensemble
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar