I DAG:
SCENE

ANTIGONE

31. august 2022
KAN OPLEVES I AALBORG

Krigen er vundet, det største slag venter…

Krig i Europa. Håbet om fred lever på begge sider, men fred kan komme med uhyrlige dilemmaer.

I Sofokles’ evigt aktuelle Antigone er kampen om bystaten Theben netop slut, Kreon er ny konge. Hans nevø, den tidligere konge Eteokles, er død – dræbt af sin egen bror, Polyneikes, under deres fejde om tronen i Theben.

Polyneikes lig ligger nu sammen med hundredevis af andres uden for byens mure. Kreon ser en mulighed for at vise sig som en stærk sejrherre og leder af Theben. Han beslutter, at alle forrædere skal straffes i døden og forbyder derfor, at de bliver begravet som skikken og guderne ellers kræver det. Deres sjæle vil dermed aldrig kunne finde hjem til dødsriget Hades.

Antigone, søster til Eteokles og Polyneikes, sørger over tabet af sine brødre, og Kreons straf over Polyneikes er ubærlig for hende. Hun må handle, selvom straffen er døden for hende selv, hvis hun bryder Kreons lov og begraver sin bror.

Imellem Kreon og Antigone opstår et nyt stort slag; kan en konges lov ligge over gudernes?

Samtidig står den magtfuldkomne nykronede Kreon i et andet svært dilemma. Han elsker sin niece. Kan han dræbe hende, hvis hun trodser ham?

Aalborg Teaters egen husinstruktør Camilla Kold Andersen sætter Sofokles’ klassiske tragedie ind i en større kontekst. Der belyser magthaveren som en særlig art, når hun kombinerer den klassiske tragedie Antigone med den tyske dramatiker Wolfram Lotz’ tekst Politikerne. Den knivskarpe kortlægning af politikernes tilstedeværelse i det moderne liv tilfører med sin rytmiske form en nutidig stemme til opsætningen og understøtter stykkets særlige aktualitet.

Scenografen byder på en atmosfære med et stærk poetisk og grotesk formsprog. Visuelt stærkt og æstetisk, i legende stil og med brug af pantomime, udvikler handlingen sig på scenen. En stærk og tankevækkende teateroplevelse for alle.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
8. sep 2022 - 8. okt 2022
Scene info
Medvirkende
Kathrine Høj Andersen
Patrick A. Hansen
Clara Josephine Manley
Evrim Benli
Ulrik Windfeldt-Schmidt
Marta Holm
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
KALINKA - PLEJER ER DØD
Spilleperiode 22. sep - 2. okt
VINDEN I PILETRÆERNE
Spilleperiode 13. sep - 26. okt
STRONG ENOUGH
Spilleperiode 16. sep - 19. okt
BAKING RACE
Spilleperiode 9. sep - 25. sep