I DAG:
SCENE

Home Queer Home - Positive Perspektiver

14. maj 2024
The GenderHouse Festival åbningsforestilling
I år åbner vi den tredje udgave af GenderHouse Festivalen med Home Queer Home - Positive Perspektiver.

Det sker i samarbejde med AIDS-fondet i en helt særlig version, hvor traumet fra 80’erne og 90’erne konfronteres og både historiske og nuværende problemer forbundet til hiv og aids adresseres.

Positive Perspektiver er et værk, der kombinerer interviews og vidnesbyrd samt performance handlinger med ni personer (ikke-performere), der lever med hiv rundt om i Danmark. 11 personer, 11 oplevelser, 11 indsigter, 11 historier om at leve med hiv i dag. Fra delinger af stigmatisering, sundhedssystemer, tab, kærlighed samler disse modige individer sig for at omfavne livet og tilbyde publikum muligheder for indsigt, refleksion og forbindelse.

I forlængelse af forestillingen afholdes festivalens åbningsreception i Rådhussalen, hvor vi byder på et glas bobler og taler.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Ikke vurderet
Spilleperiode:
27. maj 2024 - 30. maj 2024
Scene info
The GenderHouse Queer Arts Festival: Justice - Just This

Endnu en gang åbner The GenderHouse Queer Arts Festival dørene op for et hav af kunstneriske oplevelser, der bryder normer, grænser og vores hverdagstænkning, i år under temaet JUSTICE – JUST THIS.

Retfærdighed er hjørnestenen i en verden og et samfund, hvor individer behandles lige og med respekt, uanset ens baggrund og omstændigheder. En verden hvor man kan udøve ens rettigheder og leve frit uden diskrimination og undertrykkelse.

Tredje udgave af The GenderHouse Festival sætter spotlys på denne tematik og bringer et kraftfuldt program, når scenen overdrages til marginaliserede stemmer og perspektiver fra exceptionelle internationale kunstnere. Publikum kan se frem til fortællinger fra, med og om queernes, LGBTQIA+, feminisme, POC, oprindelige folk, neurodivergens og synlige og usynlige funktionsvariationer.

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
POWER ALLEY
Premiere 23. maj - 23. jun
Live in Turku
Udgivelsesdato 17. maj
OBSESSED
Spilleperiode 18. maj - 1. jun
Hamburg Ballet John Neumeier
Spilleperiode 16. maj - 18. maj