I DAG:
SCENE

BLOD, SVIGT OG TÅRER

21. april 2019
KAN OPLEVES I KØBENHAVN K

En Shakespeare collage over magtens intriger, begær og pinligheder


Claudius, Richard III, Lady Macbeth, Brutus og Goneril. Ud over at det er personer i Shakespeares stykker så personificerer disse navne bl.a. svig, intriger, ambitioner og ondskab.
På trods af langt over 400 års historie er Shakespeares persongalleri den dag i dag så sammensat og kompleks, at vi stadig kan hente inspiration fra teksterne. Hans værker lever videre både i sproget, på scenen og som den eksistentielle surdej i helt ny dramatik.


Men hvad kan vi så bruge Shakespeares persongalleri til i dag?


Magten og dens degeneration er også et højaktuelt emne i dag. Bådteatret stiller spørgsmålet – har det overhovedet ændret sig?

Den vestlige verden har bl.a. Berlusconi, Trump og Orbán, og disse politikere er ovenikøbet allesammen folkevalgte. På Shakespeares tid skulle man i det mindste slås om tronen.

Naser Khader, udtaler i et interview at han også ser tydelige paralleller mellem Shakespeares magtbeskrivelser og nutidens politik.

”Jeg har det med Shakespeare, som jeg har det med Jerusalem. Jeg vender tilbage et par gange om året, og jeg lægger mærke til nye detaljer hver eneste gang. Det er det, der gør ham langtidsholdbar. Han beskriver det sammensatte menneske, som kan rumme modsætninger. Kærlighed, jalousi og hævn. Alle mennesker indeholder både det smukkeste og det grimmeste på én gang, og han beskriver, hvad der kan få de forskellige sider frem i os.”
”I ’Henry V’ ender biskopperne med at bruge kongens vilde ungdom imod ham, fordi han vil tage halvdelen af kirkens besiddelser. Det minder meget om den måde, hvorpå man forsøger at finde skidt på politikerne i dag. ’Julius Cæsar’ handler også om spin, politisk kommunikation og om at forføre folkemængden, som man kan genkende hos Donald Trump i USA,” siger Khader. (Interview i KD 16. april 2016)

Med den nye politikertype i tankerne og påvirket af demokratiets sidste krampetrækninger, lægger Bådteatrets dukketeaterensemble op til en forførende og grufuld aften med teaterhistoriens største demagoger.

En overdådig scene af fake news og forræderi, hvor sejr fører direkte til nederlag. En kabaret om grådighed, intriger og ambitioner hvor skuespillerne og dukkerne skaber det ultimative House of Cards, både fra dengang og i dag.


Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
27. apr 2019 - 23. maj 2019
Scene info
SPILLERE Pernille Nedergaard, Jannie Fauerskov, Signe Kærup Dahl

INSTRUKTION Rolf Heim

DUKKEMAGER Erik Sanko, Phantom Limb Company
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BALDER OG DRAGEN
Spilleperiode 20. jun - 30. jun
TOTEM
Udgivelsesdato 7. jun
GANLØSE REVYEN 2024
Spilleperiode 16. jun - 30. aug
TIVOLIREVYEN 2024
Spilleperiode 6. jun - 14. jul