I DAG:
SCENE

SLAG

14. august 2017
Når hjernen bløder
KAN OPLEVES I KØBENHAVN

"Med et slag var der ingenting…. Jeg svævede i ingenmandsland."

Hvert år får godt 20.000 voksne i Danmark en hjerneskade. 11.000 hjerneskader skyldes blodprop eller blødning i hjernen, og resten skyldes hjerneskader efter ulykker, kræft, iltmangel, infektioner m.m. 120.000 danskere lever med følgerne af en hjerneskade. Til det tal skal man lægge alle deres pårørende.

Kendsgerningerne – de tørre tal, danner den golde ramme for Bådteatrets forestilling SLAG, som viser publikum de sider af livet, som man aldrig snakker om. Bagsiden af parforholdet og løftet om evig tosomhed. Det smukke og det grimme, når ens partner for livet, med et slag bliver et hylster med et andet indhold. En forandring, som sker for både den syge og den raske partner.

Forestillingen tager udgangspunkt i et ægtepar hvor kvinden forandres efter en blodprop. Vi møder ægteparret: han er sig selv, hun er forandret. Lag efter lag udfoldes deres liv og konflikter i et samspil mellem video og sceniske aktioner.

De skændes, og hun prøver at få ham til at forstå, hvor hun er henne. Men han forstår ikke. De ord hun siger, giver ikke mening for ham. Hendes frustrationer over ikke at kunne kommunikere og fortælle, vises gennem et visuelt scenesprog hvor hvor bl.a. et dukkehus og dens rum får en vigtig rolle i scenografien. Der bruges videoanimation, lys, lyd og tekstfragmenter danner billeder af hvad der foregår i kvindens hjerne.

SLAG fortæller om tragedien efter en blodprop og viser hjernens associationer i frit fald og kærligheden, der presses og testes til det yderste. Når dén man elsker fra den ene dag til den anden uigenkaldeligt bliver en anden, og når velfungerende tosomhed pludselig afløses af frustration, fortvivlelse og personlighedsopløsning.

SLAG træder ud og ind af hjernen og skildrer både det sete og det udsete. Lag efter lag udfoldes ægteparrets liv og konflikter.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
24. aug 2017 - 14. sep 2017
Scene info
Instruktion: Rolf Heim
Medvirkende: Helene Kvint, Jacob Stage
Videokunst: Helle Lyshøj
Lyddesign: Erik S. Christoffersen
Lysdesign: Jon Gelting
Scenerum og kostymer: Camilla Lind
Ide´: Helene Kvint
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
DØDSDANSEN
Spilleperiode 26. nov - 22. dec
KONGERNES FALD
Spilleperiode 26. nov - 6. jan
SKYLD
Spilleperiode 23. nov - 22. dec
OLIVER TWIST
Spilleperiode 19. nov - 22. dec