I DAG:
Anbefaling - Bøger

Spændende og fascinerende historiefortælling

De Magiske Børn anbefalet af Jette Malling
3. juli 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
De to forfattere, Martin og Lasse Lyngbo, har skrevet ”Marco Polos skat”, og bogen bliver lanceret som den første bog i en planlagt serie om ”De Magiske Børn”, hvis evner verdenshistorien har ”gjort brug af/haft brug for ”fra tid til anden.
I ”Marco Polos skat” smelter faktuel verdenshistorie og fri fantasi sammen til en spændende og meget velskrevet historie om den jødiske pige Sarah, som besidder helt særlige evner. Hendes evner bevirker, at hun bliver udråbt som et heksebarn med forfølgelse blandt såvel egne som andre som resultat.
Året er 1298, og vi er i Venedig, hvor Sarah sammen med sin far og andre jøder søger om arbejdstilladelse efter at være flygtet fra Speyer.
Jøderne er – også - på dette tidspunkt lagt for had og må – indtil deres arbejdstilladelse bliver godkendt – ikke bare bære synlige tegn på, at de er jøder, men må ligeledes holde til på den lille ø Giudecca uden for Venedig.
Under voldsomme og dramatiske omstændigheder møder hun et af de magiske børn, og hun bliver efterfølgende optaget i denne særlige, magiske gruppe.
Det er da også sammen med ”De Magiske Børn”, hun finder ikke bare Marco Polos skat, som redder hende og hendes landsmænd fra at blive bortvist fra Venedig, men også finder ud af, hvor stærk og kraftfuld et barns fantasi er.
En kraft, som desværre aftager med alderen.
Mere vil jeg ikke røbe i denne anmeldelse; men forløbet i bogen er alt andet end kedeligt, så kommende læsere har meget at glæde sig til.
Bogen er indbundet og er på små 200 sider. Den koster ca. 170 kr. og er udgivet på forlaget People’s Press.
På www.demagiske.com – hvor man kan læse mere om bl.a. de to forfattere - angiver man målgruppen til at være 8 – 14 år.
Jeg mener, at bogen er velegnet som oplæsningsbog for de 8 – 9-årige.
Hvert kapitel er kort og derfor velegnet som godnathistorie, men rummer tillige en ”cliff-hanger”, der konstant holder spændingskurven og ønsket om at høre mere.
Bogen rummer imidlertid også ord som fx Doge og rabbiner, der kræver en voksen forklaring for at få det fulde udbytte.

Om bogen også vil tiltale en på 14 år vil jeg lade stå usagt, men jeg er – næsten – sikker på, at interessen for vores verdenshistorie vil blive vagt for de 8 – 13-årige med denne bog, så de vil søge flere oplysninger om – i dette tilfælde – Marco Polo og Venedig som handelscentrum.

Afventer spændt bog 2, som kommer til efteråret. Hvor skal vi mon hen, og hvilken historisk figur skal vi møde denne gang?

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SUPERMAGT
Spilleperiode 12. sep - 2. mar
LAZARUS
Spilleperiode 1. jan
A CLOCKWORK ORANGE
Spilleperiode 25. feb - 4. mar
KOOL KOOL KINA
Spilleperiode 22. feb - 7. mar