I DAG:
Anbefaling - Bøger

Sød, sjov og en del skæv.

Rumpemælk fra Afrika anbefalet af Jette Malling
8. september 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
"Rumpemælk fra Afrika" er - kort fortalt - historien om drengen Marko, som tager til Afrika for at bevise, at rumpemælk findes - selvom far og mor siger det modsatte.
Når man som Marko skal til Afrika, tager man selvfølgelig kvart over fem-bussen, som holder lige nede for enden af vejen.
I Afrika møder han adskillige ikke særlig venlige dyr; alle holder de noget skjult for knægten. Først da han møder elefanten, som ikke kan finde sine briller, når han sit mål efter at have indgået en gensidig aftale med denne.
Vel hjemme igen med intet mindre end en hel tankbil rumpemælk, må både far og mor indrømme, at de ikke ved alt, og at rumpemælk har en dejlig rumpesmag.
Det er en rigtig flot bog i et dejligt stort format og god papirkvalitet.
Illustrationerne, som er en blanding af collage og tegninger, breder sig i en enkel streg fortællende og særdeles farverige over siderne, og der er intet pussenusset over dem - tværtimod kan nogle af dem måske endda virke lidt skræmmende på små mennesker.
Der er bestemt noget for både øjet, øret og munden for de voksne og deres unger, der får fat i denne dejlige 'skæve' historie: humor, genkendelighed, glasklar børnelogik, 'flotte' ord, der er svære at udtale og helt forstå samt samtalestof til mange hyggelige læsestunder.
Og der dukker noget nyt op, hver gang du læser den. Det er kvalitet.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj