I DAG:
Anbefaling - Bøger

Vidunderlig og velskrevet ungdomsbog

Line Grøn anbefalet af Jette Malling
18. januar 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
Nina Rafael har med bogen "Line Grøn" - den første bog i en trilogi - begået en helt vidunderlig ungdomsbog, som nok primært henvender sig til piger i aldersgruppen 10 - 14 år.
Men tag nu ikke fejl. Bogen kan bestemt også læses af drenge, som vil lærer lidt mere om piger og deres væsen.

Det overordnede tema i bogen er 'at miste', og i en betroende dagbogs-form fortæller Line os om at være en pige på 13 år på godt og ondt: Om at miste sin dagbog, som er skrevet til hendes døde tvillingebror, om at miste en gammel farfar, om at miste troen på sin bedste ven, da han svigter deres aftale, om at miste nærheden til sin bedste veninde, da hun skal flytte - og meget, meget mere.

Men den fortæller også om glæderne ved at være Line, som er en del af en familie med både små og store søskende, og to forældre hun både elsker, men også synes er yderst pinlige til tider.
Hun er en pige med få, men rigtig gode venner, har gode værdier med i bagagen, har en veludviklet empati og ansvarlighed, men sandelig også sine egne meningers mod, som bliver afprøvet i det år, der forløber.

Det er en særdeles velskrevet bog, som med den fineste forståelse og indsigt skildrer det år af Lines pigeliv, hvor hun stille og roligt lægger den sene barndom bag sig og tager hul på den spæde start af voksenlivet med alt hvad det indebærer af glæder, sorger og den første forelskelse.

"Line Grøn" er inddelt i 4 store afsnit: sommer, efterår, vinter og forår, og hvert afsnit består af flere mindre kapitler.
De fire store afsnit er smukt illustreret med den samme tegning af højen - som spiller en væsentlig rolle i bogen - kun med det karakteristiske for de fire årstider til forskel.

Bogen, som er på knapt 280 sider, er trykt på glat, kraftigt papir, stift indbundet og med en meget læsevenlig skrift.
Det er alt i alt en særdeles flot udgivelse fra Koppelwrite, hvor der er lagt vægt på den bedste kvalitet hele vejen igennem.

Jeg har med meget stor glæde videregivet mit eksemplar af bogen til mit barnebarn, Laura, som netop er 13 år. Hun vil i mangt og meget kunne spejle sig i Line, og det kan måske betyde, at noget vil blive lidt lettere for hende, når hun skal begribe sig selv og sine reaktioner på omverden i den svære overgangstid fra stort barn til lille voksen.

Stod det alene til mig, skal denne bog bestemt stå på samtlige skolebiblioteker og andre biblioteker over hele landet - og i flere eksemplarer, for den vil blive læst.

Står du og skal give en gave til en pige i målgruppen, så kan jeg på det varmeste anbefale bogen, som en oplagt god gaveidé.

Personligt vil jeg glæde mig til at læse den næste bog i trilogien.


Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj