I DAG:
Anbefaling - Film

Hårrejsende smukt portræt

Maria by Callas anbefalet af Jette Malling
9. september 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Dokumentarfilmen ”Maria by Callas” er en meget fin sammensat mosaik af interviews af Maria Callas, en tidligere lærer og fans, filmklip fra hendes sceneoptræden verden over, samt oplæsning af breve og dagbogsnotater, og tilsammen tegner hver enkelt del et helt igennem fantastisk stærkt og levende billede af Maria Callas; ikke kun som professionel operasanger, men også som privatperson.
Du hører om hendes ikke så lykkelige barndom, hendes alt for korte ungdom, om hendes ambitiøse mor, hendes – heller ikke så lykkelige - ægteskab, hendes store savn over ikke have stiftet familie samt hendes venskab med Onassis.
Du hører, hvordan hun arbejdede målrettet, disciplineret og hårdt som operasanger, og du er med, både når hun kunne fejre en succes, men også når hun blev lagt for had, fordi hun måtte aflyse en forestilling.
Alt er hudløst ærligt fortalt.
Det er hende selv, der lægger stemme til fortællingen om sit livs historie - og den er fængslende fra først til sidst - og løbende krydres lydsiden med nogle af de arier, hun med sin hårrejsende smukke stemme har udødeliggjort.
Efter filmen, som rørte og berørte mig dybt, havde jeg den største lyst til at klappe, og jeg var ikke den eneste, fandt jeg ud af.
”Maria by Callas” er en film, som kan ses af alle – også af dem, der måske ikke er så operainteresserede – for den handler om et menneske og hendes – alt for korte – liv.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj